Elon Musk, o nouă cronologie pentru proiectul său pe Marte: „Voi fi surprins dacă nu vom ateriza în cinci ani”

Elon Musks a declarat că are o nouă cronologie pentru proictul său pe Marte, unde speră că se va ateriza în maxim cinci ani. Fondatorul și CEO-ul Space X, în vârstă de 50 de ani, a fost numit Persoana Anului de către Time.

08 ian. 2022, 15:51
Elon Musk, o nouă cronologie pentru proiectul său pe Marte: „Voi fi surprins dacă nu vom ateriza în cinci ani”
lon Musk, o nouă cronologie pentru proiectul său pe Marte

Elon Musk, o nouă cronologie pentru proiectul său pe Marte. Miliardarul are planuri mari pentru Planeta Roșie, vrea un oraș autosusținut cu ferme hidroponice alimentate cu energie solară, unde oamenii pot trăi permanent, la 34 de milioane de mile depărtare de Pământ.

Citeşte şi: Elon Musk, previziuni pentru 2022: criptomonede, umanoizi şi alte droguri

Elon Musk, o nouă cronologie pentru proiectul său pe Marte

Voi fi surprins dacă nu vom ateriza pe Marte în cinci ani. Următorul lucru cu adevărat important este să construim un oraș auto-susținut pe Marte și să aducem acolo animalele și creaturile de pe Pământ.

Cam o arca futuristă a lui Noe. Totuși, vom aduce mai mult de două – este puțin ciudat dacă sunt doar două.”, a spus Musk pentru Time.

În februarie, expertul în politici spațiale și profesorul de la Universitatea de Stat din Arizona, Greg Autry, a declarat pentru Business Insider că Musk probabil că nu va ajunge pe Marte cel puțin până în 2029, cu sau fără ajutorul NASA.

Alți experți spațiali spun că Marte probabil nu poate susține deloc așezarea umană pe termen lung.

Musk însuși a spus organizației nonprofit XPrize în aprilie că unii astronauți „probabil vor muri” în drum spre Marte.

Tunelul lui Elon Musk, din Las Vegas, un eşec total

Primul tunel construit de Elon Musk, pentru a rezolva problemele de trafic de suprafață din Las Vegas, le creează mai multe probleme şoferilor şi, mai ales, claustrofobilor.

Tunelul, lung de doar 1,3 kilometri, a fost construit sub vastul Centru de Convenții din Las Vegas în aprilie 2021 și deja atragea critici înainte de inaugurare.

The Boring Company, compania creată de Elon Musk pentru a proiecta celebrele tuneluri, a promis mai întâi vehicule de mare viteză, apoi mașini individuale „remorcate” automat, înainte de a reveni la mașinile Tesla, conduse de șoferi, care circulă cu doar 56 km/oră. (Citeşte AICI mai multe detalii)