Elon Musk va lansa un model de taxi autonom cu design futurist. Autovehiculul, capabil să evite cele mai grave accidente

În câţiva ani, vom călători cu taxiuri fără şoferi. Cel puţin acesta este planul lui Elon Musk, care îşi propune să lanseze în viitorul foarte apropiat taxiul autonom cu design futurist.

10 apr. 2022, 10:47
Elon Musk va lansa un model de taxi autonom cu design futurist. Autovehiculul, capabil să evite cele mai grave accidente

Elon Musk va scoate pe piaţă un taxi autonom şi speră ca acest lucru să fie posibil cât de curând. Miliardarul a mai avut o tentativă de acest fel, în 2019, dar, din păcate aceasta nu s-a concretizat. În 2019, fondatorul Tesla și SpaceX vorbea despre un „robot taxi service” care ar fi trebuit să fie lansat un an mai târziu.

Elon Musk va lansa un model de taxi autonom cu design futurist

Ambiția lui Musk este ca mașinile să se conducă singure, iar acum câțiva ani a lansat pe modelele Tesla opțiunea Autopilot care a tot fost îmbunătățită, astfel că mașinile pot face tot mai multe lucruri singure. Cum ar fi nişte manevre speciale în caz de accidente, manevre pe care şoferul nu le-ar putea face. Au fost accidente în care șoferii au forțat sistemul și au luat mâinile de pe volan, pentru a vedea ce manevre știe mașina să facă, ajutată de soft-urile high-tech, informează Reuters.

Citeste si Tesla şi-a deschis prima fabrică din Europa. Elon Musk a dansat la inaugurare, imagini inedite cu miliardarul VIDEO

Pachetul premium cu multe opțiuni de asistență la condus poartă numele de Full Self-Driving în SUA, iar șoferii care plătesc pot testa cele mai noi caracteristici adăugate la soft.

Pachetul cu aceste sisteme avansate de condus costă 12.000 de dolari, iar peste 60.000 de mașini în SUA beneficiază deja de ele.

Citeste si Elon Musk l-a provocat pe Vladimir Putin la o luptă corp la corp! Câștigătorul primește Ucraina