Elveţia a blocat fonduri de 500 de milioane de euro, într-o anchetă de fraudă

Şapte persoane, în majoritate de naţionalitate cehă, au fost inculpate pentru spălare de bani şi criminalitate economică. Suspecţii sunt bănuiţi că au preluat ilegal controlul asupra uneia dintre cele mai importante companii energetice cehe, a cărei denumire nu a fost dată publicităţii.

RomaniaTV.net
24 oct. 2011, 12:14
Elveţia a blocat fonduri de 500 de milioane de euro, într-o anchetă de fraudă

Elveţia a blocat fonduri în valoare de 500 de milioane de euro aflate în circa 100 de conturi bancare, într-o anchetă asupra unui caz de spălare de bani în care este implicată o companie energetică cehă, a anunţat luni Ministerul Public elveţian.

Şapte persoane, în majoritate de naţionalitate cehă, au fost inculpate pentru spălare de bani şi criminalitate economică, potrivit comunicatului oficial al Parchetului elveţian.

Suspecţii sunt bănuiţi că au preluat ilegal controlul asupra uneia dintre cele mai importante companii energetice cehe, a cărei denumire nu a fost dată publicităţii.

În iunie 2005, justiţia elveţiană a declanşat o investigaţie în acest caz, după ce membrii conducerii companiei au preluat controlul asupra acesteia prin intermediul fondurilor societăţii. Pentru elucidarea cazului, a fost necesară „o anchetă financiară internaţională complexă, care a durat şase ani”.

Ministerul Public elveţian „îi acuză pe membrii conducerii companiei, precum şi terţe persoane, că au creat o structură de companii foarte complexă, în diferite ţări, pentru a deturna în scopuri personale fondurile societăţii, astfel încât să devină proprietarii acesteia fără a plăti nimic”.

Potrivit acuzării, o parte importantă a averii firmei a fost transferată în Elveţia, unde a fost supusă unei operaţiuni de spălare de fonduri. „Au fost identificate 100 de conturi bancare legate de aceste acţiuni şi a fost confiscată o sumă echivalentă cu circa 600 de milioane de franci elveţieni”, conform Ministerului Public elveţian.

 


loading...
Partenerii noștri