Elveţia îi blochează conturile lui Viktor Ianukovici

Elveţia ''a luat decizia de principiu de a bloca eventuale fonduri'' de pe teritoriul său ale preşedintelui ucrainean demis Viktor Ianukovici, potrivit Ministerului elveţian de Externe, transmite joi AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
27 feb. 2014, 18:32
Elveţia îi blochează conturile lui Viktor Ianukovici

”Consiliul federal (guvernul) a luat decizia miercuri’‘, iar ordonanţa de aplicare va fi publicată vineri, a informat un purtător de cuvânt al MAE elveţian într-un e-mail adresat agenţiei franceze de presă.

Referitor la acordarea de vize lui Ianukovici şi membrilor clanului săi, purtătorul de cuvânt a răspuns că ”Elveţia urmăreşte cu cea mai mare atenţie situaţia din Ucraina”, fără să facă alte precizări.

Elveţia a decis, de asemenea, să nu mai acorde autorizaţie pentru exporturile de arme şi material de război către Ucraina. Ultima autorizaţie datează din decembrie 2013 şi, de la acea dată, nicio livrare n-a mai avut loc, potrivit autorităţilor elveţiene.

Fiul cel mare al lui Ianukovici, Alexandr Ianukovici, a înfiinţat o societate de comerţ cu cărbuni în 2011 la Geneva, la doi paşi de instituţii internaţionale, denumită Mako Trading.

Potrivit revistei elveţiene L’Hebdo, în trei ani, Alexandr Ianukovici, de profesie dentist, ar fi strâns o avere estimată la circa 500 milioane de dolari.