Elveţia: O femeie şi fiica ei de 3 ani au MURIT după o alunecare de teren. Patru persoane au fost rănite

Mai multe persoane au fost date dispărute după prăbuşirea unei clădiri în urma unei alunecări de teren în cantonul Tessin din sudul Elveţiei, a anunţat poliţia, care a menţionat ca patru persoane au fost salvate, potrivit Agerpres.

16 nov. 2014, 11:13
Elveţia: O femeie şi fiica ei de 3 ani au MURIT după o alunecare de teren. Patru persoane au fost rănite

Update 14:16 Patru persoane şi-au pierdut viaţa duminică în Elveţia şi Italia, în zona graniţei comune, în alunecările de teren provocate de precipitaţiile abundente care cad de mai multe zile, relatează AFP, citată de Agepres. În cantonul Tessin din sudul Elveţiei, două persoane au murit – o mamă şi fiica ei de 3 ani- şi patru au fost rănite după prăbuşirea unui imobil rezidenţial de trei etaje, din cauza alunecării de teren, a anunţat poliţia. De asemenea, patru persoane, între care un italian de 44 de ani, au fost rănite. Poliţia nu a indicat câte persoane se aflau în clădire când aceasta s-a prăbuşit, dar a precizat că vor continua operaţiunile de căutare prin moloz, în care ar putea fi blocate alte persoane.

Update 13:48:  În Italia, două persoane au murit duminică tot într-o alunecare de teren care le-a distrus casa, a scris presa italiană.

Un imobil rezidenţial de trei etaje s-a prăbuşit în apropiere de Lugano în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Poliţiştii nu au indicat câte persoane se aflau în clădire în momentul alunecării de teren, dar – potrivit postului radio-tv RSI – patru ar fi date dispărute, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Potrivit site-ului chron.com, autorităţile elveţiene au informat că două persoane au fost ucise în urma prăbuşirii imobilului, iar patru sunt rănite. La rîndul său, ctv.news.ca relatează că persoanele moarte sunt o femeie de 31 de ani şi fetiţa ei ăn vîrstă de 3 ani. 

Citeşte şi Fenomene meteo extreme: Inundaţii puternice în Italia şi Franţa. Furtună de zăpadă în SUA VIDEO

Alunecarea de teren s-a produs în urma ploilor abundente din ultimele săptămâni. Precipitaţiile au determinat în ultimele zile închiderea unor axe rutiere, în special în jurul lacului Lugano, şi evacuări ale populaţiei.

Poliţia, Pompierii şi echipele de salvare, inclusiv câini dresaţi pentru căutarea victimelor în caz de dezastre au acţionat în zonă imediat după producerea tragediei.