Elveţia susţine 28 de proiecte de ajutor pentru România şi Bulgaria

Elveţia a selecţionat 28 de proiecte, în valoare de peste 250 de milioane de euro, care urmează să fie realizate până în 2019, având drept scop reducerea inegalităţilor economice şi sociale în România şi Bulgaria, informează luni RTS Info, potrivit Agerpres.

08 dec. 2014, 17:22
Elveţia susţine 28 de proiecte de ajutor pentru România şi Bulgaria

Berna a întocmit o listă de obiective, printre care ajutorarea romilor, lupta împotriva traficului cu fiinţe umane şi lupta împotriva corupţiei.

Proiectele sunt organizate pe şapte mari teme: securitatea, societatea civilă, parteneriate, incluziunea romilor, sănătate, cercetare şi burse de studii, a precizat luni Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO) într-un comunicat.

Elveţia intenţionează în special să ajute România în procesul de integrare a romilor, să participe la lupta împotriva traficului cu fiinţe umane în Bulgaria şi să promoveze formarea profesională în cele două ţări. Lupta împotriva corupţiei figurează, de asemenea, printre obiectivele propuse.

Citeşte şi Fundaţia Wings – „aripi de speranţă” în sufletele celor nevoiaşi

Această contribuţie se înscrie în cadrul sprijinului acordat noilor membri ai Uniunii Europene, au reamintit SECO şi Direcţia pentru Dezvoltare şi Cooperare (DDC), însărcinate cu punerea în aplicare a proiectelor.