Fundaţia Wings – „aripi de speranţă” în sufletele celor nevoiaşi

O nouă acţiune socială iniţiată de Fundaţia Wings în apropierea sărbătorilor de iarnă vine în sprijinul copiilor cu dizabilităţi şi a persoanelor vârstnice reuşind ca de fiecare dată să aducă un zâmbet şi bucurii în sufletele persoanelor care trăiesc la limita subzistenţei.

RomaniaTV.net
04 dec. 2014, 08:35

În acest sens, Moş Nicolae a venit mai devreme pentru copiii de la Casa Brăduţ a Consiliului Local Sector 1 – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi pentru 100 pensionari de la cantina sociala Ominis a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Fundaţia le-a oferit atât copilaşilor cât şi  persoanelor cu nevoi speciale, multe surprize care le vor face sărbătorile mai frumoase şi mai luminoase.

“Este cea mai frumoasă perioadă a anului şi ne dorim să împărtăşim bucurii şi celor care nu sunt atât de norocoşi. Lucrurile care pentru noi par atât de simple, pentru ei sunt unice sau le lipsesc cu desăvârşire. Vin la noi zeci de cazuri umanitare pe care încercăm să le susţinem, persoane cu nevoi speciale din centre de plasament, orfelinate şi aziluri de bătrâni care ne solicită ajutorul. Tocmai de aici am pornit şi initiativa lansării acestei fundaţii, reuşind astfel să acordăm tot sprijinul celor cu nevoi atât de mari. De data aceasta ne-am îndreptat atenţia către copiii orfani şi cu dizabilităţi, care chiar merită şi o mai mare atenţie şi grija noastra pentru îmbunătăţirea stării lor de sănătate”, a declarat Rebeca Walter, Preşedintele Fundaţiei Wings.

Pe parcursul celor 5 ani de existenţă, Fundaţia Wings s-a implicat activ în numeroase proiecte sociale şi educaţionale pentru copii, în special, care au ca rol dezvoltarea unei atitudini pozitive şi de integrare în mediul social naţional.

Unul dintre cele mai importante proiecte desfăşurate de către Fundaţia Wings este “Mănâncă Sănătos! Fă Sport! – proiect prin care 100 de copii supraponderali şi obezi, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, au beneficiat gratuit, timp de un an de zile de un program complex, menit să le imbunătăţească stilul de viaţă prin echilibrarea alimentaţiei şi scăderea în greutate. Timp de 12 luni cei 100 de copii au beneficiat de şedinţe de consiliere nutriţională cu specialişti în domeniu, consiliere psihologică, inclusiv pentru părinţii acestora, câte trei antrenamente pe săptămână la sala de sport (înot şi gimnastică) şi consultaţie permanentă din partea medicului pediatru, care a monitorizat şi evaluat starea de sănătate a tuturor copiilor înscrişi în proiect.

La momentul actual fundaţia se axează pe soluţionarea unor cazuri mai speciale vizănd copiii cu probleme grave de sănătate.