eMAG, Amazon și alte 9 platforme au semnat un acord de cooperare cu statele membre pentru a elimina produsele periculoase de pe site-urile lor

eMAG, Wish.com, AliExpress, Amazon, eBay, Rakuten France, Allegro, bol.com, Cdiscount, Etsy şi Joom au semnat un acord de cooperare cu statele membre pentru a elimina produsele periculoase de pe site-urile lor.

25 apr. 2022, 16:05
eMAG, Amazon și alte 9 platforme au semnat un acord de cooperare cu statele membre pentru a elimina produsele periculoase de pe site-urile lor

Acordul de cooperare face parte din dintr-o acțiune mai largă a Comisiei Europene privind protecția consumatorilor. Angajamentul privind siguranţa produselor prezintă acţiuni voluntare specifice întreprinse de platformele de comerț electronic pentru a elimina ofertele de produse nesigure de pe platformele lor.

În 2021, autorităţile din ţările participante la Reţeaua pentru siguranţa consumatorilor au emis 2.142 de alerte prin intermediul sistemului. Pentru prima dată, cel mai mare număr de alerte a fost notificat la categoria „autovehicule”, urmată de „jucării” şi „aparate şi echipamente electrice”.

În ceea ce priveşte autovehiculele, acţiunile întreprinse au vizat în principal rechemări în urma detectării unor probleme tehnice, în timp ce, în cazul jucăriilor, acestea s-au axat pe prezenţa substanţelor chimice periculoase, precum şi a bateriilor tip pastilă. În plus, cele mai frecvente probleme raportate pentru aparatele şi echipamentele electrice au fost legate de expunerea pieselor sub tensiune şi de problemele de supraîncălzire.

Citeşte continuarea materialului pe www.economica.net