Emanoil Bocean, fost consilier al primarului Chiliman, trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Emanoil Bocean, la data faptei consilier al primarului sectorului 1 pe sectorul de ordine publică, coordonator al Poliţiei Locale, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

23 iun. 2016, 12:40
Emanoil Bocean, fost consilier al primarului Chiliman, trimis în judecată de DNA

În perioada 2009 — 2014, Emanoil Bocean a îndeplinit funcţia de consilier, fiind coordonator al Poliţiei Locale a sectorului 1, instituţie subordonată primăriei, având ca atribuţii, printre altele, urmărirea modului în care s-au îndeplinit prevederile Hotărârilor Consiliului Local, dispoziţiile primarului şi cum s-au respectat prevederile reglementate prin procedurile operaţionale specifice activităţii pe care o desfăşoară poliţia.

„Bocean a pretins şi primit de la oameni de afaceri sume de bani sub forma unor „comisioane’, în cuantum total de 2.256.000 lei, pentru ca în schimb să îşi exercite influenţa asupra persoanelor cu putere de decizie din Poliţia Locală şi Primăria sectorului 1 astfel încât, prin licitaţii trucate sau prin atribuire directă, firmele oamenilor de afaceri respectivi să obţină contracte de lucrări publice de la instituţiile menţionate”, susţin procurorii.

DNA precizează că respectivele contracte aveau ca obiect ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar, lucrări de curăţenie a imobilelor aparţinând poliţiei, demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1, lucrări de îndepărtare graffiti, lucrări de demontare a construcţiilor metalice amplasate ilegal şi livrarea de produse de curăţenie.

Citeşte şi:  Motivare: Emanoil Bocean, consilier al lui Chiliman, realiza rapoarte de filaj la comanda lui Vlad Moisescu

„În realitate, lucrările de demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1, lucrările de îndepărtare graffiti, lucrările de demontare a construcţiilor metalice amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1 sau lucrările suplimentare de curăţenie a imobilelor aparţinând Poliţiei sectorului 1, inclusiv livrările de produse de curăţenie, nu au fost prestate niciodată în fapt, acestea fiind consemnate numai scriptic”, se arată în comunicat.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin lui Emanoil Bocean.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.