Emanuel Gyenes se clasează pe primul loc în clasamentul provizoriu al Raliului Dakar

Românul "Manu" Gyenes a încheiat etapa de joi cu timpul de 03H 28' 49'', la aproape 31 de minute faţă de câştigător, argentinianul Luciano Benavides, care a fost urmat de australienii Daniel Sanders şi Toby Price.

12 ian. 2023, 17:06
Emanuel Gyenes se clasează pe primul loc în clasamentul provizoriu al Raliului Dakar

În clasamentul general, Gyenes îşi păstrează locul 30, în schimb urcă pe prima poziţie a clasamentului neoficial de la clasa „Original by Motul” a piloţilor care nu beneficiază de asistenţă tehnică.

Acest clasament nu este oficial, pentru că organizatorii au decis ca în acest an cei care au ocupat locuri pe podiumul clasei în anii trecuţi să nu puncteze.

Românul a urcat un loc şi în clasamentul general al clasei Rally 2, până pe 11.

Clasamentul general la categoria moto îl are în frunte pe americanul Skyler Howes, urmat la doar 28 de secunde de Tobby Price şi la 2 minute şi 44 de secunde de Benavides.

Citeşte şi: Al Hilal, ofertă galactică pentru Lionel Messi: un miliard de dolari pentru trei ani! Rivalitatea cu Cristiano Ronaldo s-ar putea muta în Arabia Saudită

La clasa auto, în fruntea clasamentului general se află acelaşi Nasser Al-Attiyah, urmat tot de brazilianul Lucas Moraes şi de Sebastien Loeb. Francezul a câştigat etapa de joi, urmat de compatriotul Guerlain Chicherit şi de suedezul Mattias Ekstrom.

Etapa a 12-a are loc vineri, pe traseul de întoarcere a etapei a 11-a, însă pe o rută mai scurtă, de 376 kilometri, din care 185 de probă specială.

Citeşte şi: Ion Ţiriac îi face praf pe avocaţii Simonei Halep: „Sunt lenţi, lenţi! Până azi, ea nu a putut să depună toate probele”