Ion Ţiriac îi face praf pe avocaţii Simonei Halep: „Sunt lenţi, lenţi! Până azi, ea nu a putut să depună toate probele”

Ion Ţiriac a făcut primele declaraţii despre scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep (31 de ani), depistată pozitiv cu roxadustat la un control efectuat la US Open. Miliardarul susţine că avocaţii angajaţi de fostul lider WTA nu sunt tocmai cei mai potriviţi pentru acest proces.

12 ian. 2023, 14:56
Ion Ţiriac îi face praf pe avocaţii Simonei Halep: „Sunt lenţi, lenţi! Până azi, ea nu a putut să depună toate probele”
Ion Ţiriac îi face praf pe avocaţii Simonei Halep: "Sunt lenţi, lenţi! Până azi, ea nu a putut să depună toate probele"

Ion Ţiriac îi face praf pe avocaţii Simonei Halep. „Am văzut-o acum trei zile pe Simona, se antrenează la Stejarii. Acolo îi dau eu voie să se antreneze, pentru că nu trebuie să cer voie la nimeni. După părerea mea, avocaţii ei sunt lenţi, lenţi. Eu ştiam doi avocaţi, unul care a fost avocatul CIO în 2000 la Sydney, care a plecat atunci de la CIO pentru că proba fusese manipulată, adică de la 60 ml la peste 100 ml peste noapte. Deci el e un bun avocat şi a plecat de la CIO şi e la Lausanne, pe lângă TAS. Şi mai este un avocat pe care îl ştiu tot în Lausanne. Dar ea a luat pe altcineva şi sper ca acei avocaţi să îşi facă datoria”, a spus Ion Ţiriac, joi, la Patinoarul din Otopeni, cu ocazia lansării unui program de selecţie pentru echipele de hochei ale „Fundaţiei Ţiriac„.

„Eu din ce am înţeles, Simona este de apărat din toate punctele de vedere. Problema este că ea din august nu a mai jucat. Că eu nu sunt de acord nici cu ce a jucat cu doi ani înainte, e altceva. Însă dacă ea nu mai a jucat… şi are 25-26 de ani… lăsaţi 30 şi… arată de 25 pe teren! Însă săptămânile în care nu joacă se adună şi e periculos şi trist”, a mai spus fostul sfătuitor din umbră al Simonei Halep.

Citeşte şi: Lovitură teribilă pentru Simona Halep! Apărarea fostului lider WTA, aruncată în aer: „Dovada încălcării regulilor este aceasta!”

Ion Ţiriac este pesimist în ceea ce priveşte durata procesului, precizând că până acum Simona Halep nu a putut nici măcar să depună probele. „Dacă merg scriptologia şi manipulările cred că o să o vedem din nou pe teren peste 2-3 ani! Nu vedeţi că până în ziua de azi ea nu a putut să depună toate probele? Că să se ducă la producător, iar producătorul să spună „Da!”, iar după aceea să vină cu producătorul la o comisie… şi tot aşa… când ajunge totul măcar la TAS? Iar când ajunge la TAS, oamenii de acolo fac ce vor. Responsabil nu e nimeni dacă după ce TAS îi spune că are dreptate şi că nu e vina ei. Alea 5-6-8 luni din viaţa ei cine le plăteşte? Nimeni! Din viaţa Andreei Răducan cine a plătit lunile alea? Nimeni! Unui sportiv de nivelul ăsta trebuie să îi dai şi puţină credibilitate. Legile alea eu le-am făcut, cu Samaranch, cu WADA… eram cinci inşi care am făcut WADA şi absolut sunt nişte legi corecte. Însă legea din păcate au schimbat-o următorii care au venit, şi nu mai e suspendat definitiv din viaţa olimpică cel pe care îl prinzi, ci doar doi ani. Dar dacă nu e, pentru asta există justiţie”, a precizat Ion Ţiriac.

Citeşte şi: Simona Halep, audiată în regim de urgenţă. Ce se întâmplă cu suspendarea pentru dopaj

Miliardarul nu este de acord nici cu faptul că Simona Halep îi apără pe cei din echipa lui Patrick Mouratoglou: „Simona este o doamnă de 30-31 de ani care a fost de sute de ori controlată şi e controlată înainte unui turneu în care a şi pierdut în primul tur. Ea a făcut un gest… a spus. „Nu-mi atingeţi echipa!”. Cum să nu-ţi atingă nimeni echipa când tu habar nu ai ce mănânci? Ce bei când te antrenezi? Ăia au responsabilitatea!”.