Emanuel Gyenes şi Marcel Butuza pleacă în Argentina pentru a participa la Raliul Dakar 2012

Emanuel Gyenes şi Marcel Butuza vor pleca marţi, 27 decembrie, către Argentina, pentru a participa la cea de-a 34-a ediţie a Raliului-raid Dakar 2012, care se va desfăşura, pentru al patrulea an consecutiv, pe continentul sud-american.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 08:45
Emanuel Gyenes şi Marcel Butuza pleacă în Argentina pentru a participa la Raliul Dakar 2012

Piloţii de la Vectra Racing vor fi însoţiţi de cei doi membri ai echipei de asistenţă tehnică, Liviu Butuza şi Romeo Duicu.

Raliu Dakar 2012 va debuta pe 1 ianuarie, la Mar del Plata (Argentina) şi se va încheia pe 15 ianuarie, în capitala statului Peru, Lima. Traseul, care la categoria moto măsoară în total 8.363 km, va străbate Pampasul, va traversa Anzii şi deşertul Atacama, pentru ca la final cei mai norocoşi dintre concurenţi să ajungă la Lima.

Chiar dacă au deja o bogată experienţă în ceea ce priveşte rally-raidul, atât Marcel Butuza cât şi Mani Gyenes având pe lângă participările în Dakar şi clasări în top 10 la o serie de ediţii ale unor raliuri din Campionatul Mondial de Rally-Raid, Dakar 2012 va fi pentru ei cel mai dificil de până acum.

Dacă în 2011 au concurat cu deja bine cunoscutele motociclete KTM 690 Rally, pe care le foloseau deja din toamna lui 2008, pe 1 ianuarie 2012 vor rula pentru prima data cu motocicletele KTM 450 Rally. Atât piloţii Vectra Racing cât şi ceilalţi concurenţi de la categoria moto sunt nevoiţi, în urma noului regulament impus de Amaury Sport Organisation (organizatorul Dakar-ului), să concureze cu motociclete ale căror motoare nu au o capacitate cilindrică mai mare de 450 cmc.

Dacă ceilalţi concurenţi din paleta celor care constituie adversari pentru cei doi rideri români au deja câteva mii de kilometri în şaua motoarelor de 450 cmc, Mani şi Marcel vor urca pilota pentru prima dată aceste motociclete în cadrul unui raliu pe 1 ianuarie, când vor porni în prima specială din Dakar 2012.

Dakar 2012 va cuprinde 14 probe speciale a căror lungime totală ajunge la 4.406 km, iar ziua de odihnă este programată pe 8 ianuarie în Copiapo (Chile).