Emanuel Ungureanu: „Iohannis şi-a ales altă mireasă, îmbrăcată în roşu”. Şi PNL îl acuză pe Cîţu că ar dori un USL 2.0

Deputatul USR PLUS a lansat o serie de ironii la adresa președintelui Klaus Iohannis, în contextul scandalului politic actual.

07 sept. 2021, 22:10
Emanuel Ungureanu: „Iohannis şi-a ales altă mireasă, îmbrăcată în roşu”. Şi PNL îl acuză pe Cîţu că ar dori un USL 2.0

Emanuel Ungureanu a spus că președintele Klaus Iohannis pare să fi făcut o alianță cu PSD. ”Cred că domnul Iohannis și-a ales o altă mireasă și acea mireasă este îmbrăcată în roșu. Este o veche iubire a domnului Iohannis de pe vremea USL și se numește PSD. Domnul Iohannis curtează o altă mireasă politică, cea cu care a mai avut o căsnicie de care a fost mai mulțumit decât căsnicia cu năbădăi dintre PNL și USR.

EXCLUSIV. Marcel Ciolacu a răbufnit: „Ăsta e un bâlci! Bă, ticăloșilor! Oamenii de stat se comportă ca niște oameni de stat, nu ca niște maimuțe”

Există acest semnal non-verbal. Chiar dacă nu i-a spus domnului Barna, faptul că domnul președinte este atât de absent în relația cu USR, ca să nu spun că este arogant și distant față de o bună parte din electoratul cu votul căruia a ajuns președinte. Iohannis, după cum se vede, este președintele doar a unei părți din PNL și a unei părți din PSD care îl sprijină pe domnul Cîțu să ajungă președintele PNL”, a spus Emanuel Ungureanu.

Zeci de parlamentari PNL, susţinători ai lui Orban, anunţă că resping orice colaborare cu PSD şi acuză tabăra Cîţu că ar dori un USL 2.0: ”Florin, are you kidding me? Cum de ne-ai adus aici? Tu lângă PSD şi negociindu-se pentru tine cu PSD? Incredibil”

Peste 30 de parlamentari PNL, susţinători ai lui Ludovic Orban la congresul din 25 septembrie, au transmis un val de mesaje pe Facebook prin care cer taberei Cîţu să se delimiteze de orice colaborare cu PSD şi să nu încerce formarea unui nou USL. Mesajele vin în contextul în care senatorii şi deputaţii din tabăra Cîţu, membri în Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au reuşit, cu sprijinul tacit al PSD, blocarea dezbaterii moţiunii de cenzură depuse de USr PLUS şi AUR împotriva guvernului.

ALEGERI PNL 2021. Alexandru Kocsis, apel către fanii lui Cîţu: „Ce sau cine v-a scurtcircuitat ȋn asemenea hal?”

”Aşa începe totul… PSD cere. PSD comandă PNL ceea ce trebuie să facă. PSD să fie servit. PSD aşteaptă ca PNL de la guvernare să îi rezolve urgent ….. x, y, z. Indiferent de argumentele de bun simţ. Florin, are you kidding me? Cum de ne-ai adus aici? Tu lângă PSD şi negociindu-se pentru tine cu PSD? Incredibil”, a scris pe Facebook Violeta Alexandru, fosta preşedintă a PNL Bucureşti, şi una dintre apropiatele lui Ludovic Orban.

”Ii invit pe colegii care cocheteaza cu optiunea unei sustineri a PSD sa reflecteze bine ce spatiu de manevra din perspectiva reformelor ar mai avea un guvern liberal in respectiva ipostaza. Cum vom putea duce la indeplinire agenda de reforme pe care ne am asumat-o? Cu ce costuri?”, a scris şi fostul ministru al Finanţelor, Alexandru Nazare, revocat din funcţie de Florin Cîţu.

”PNL nu doreşte un USL 2.0. Ce este cert, nu dorim o altă faţetă a USL-ului şi nu vom primejdui viitorul României prin acceptarea unei alianţe toxice pentru obţinerea unei majorităţi parlamentare. Astfel încât, singura soluţie pentru România este coaliţia de dreapta PNL-USRPLUS-UDMR”, a scris, la rândul său, deputatul liberal de diaspora Valentin Făgărăşian.

”Un guvern minoritar PNL, susţinut tacit de PSD, este inacceptabil din punct de vedere politic! O astfel de construcţie ar avea repercursiuni dezastruoase asupra Partidului Naţional Liberal, aşa cum s-a mai întâmplat… Am fost unul dintre cei care au criticat vehement formarea USL şi istoria a dovedit că asocierea cu PSD a fost una extrem de nocivă. De asemenea, situaţia economică a ţării nu ne permite să facem experimente populiste, marca PSD. Avem nevoie de continuarea investiţiilor, a reformelor din instituţiile statului şi de măsuri sustenabile de creştere economică şi dezvoltare”, a scris şi deputatul PNL Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş.

”Eu nu îmi doresc un Guvern PNL susţinut de PSD, cine vrea o majoritate cu PSD face rău nu doar PNL-ului, ci electoratului nostru care ne-a mandatat cu încredere. Singura soluţie posibilă în haosul în care ne aflăm acum este continuarea actualei coaliţii de guvernare, care are deja sprijinul românilor”, a scris deputatul Antonel Tănase, fostul şef al cancelariei pe vremea când Orban era prim-ministru.

”Pe 6 decembrie, românii ne-au ales să punem în aplicare programul de dezvoltare a României prezentat în campania electorală. În calitate de senator al Partidului Naţional Liberal, am fost ales de cetăţenii judeţului Mureş pentru o guvernare liberală fără PSD! Nu voi accepta şi nu voi susţine o nouă majoritate în Parlament cu PSD. Prin Noi Înşine!”, a scris pe Facebook deputatul Ioan Chirteş, preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI.


loading...