Emil Boc a plecat, protestele au continuat în Capitală VIDEO

În Bucureşti protestele au continuat, chiar dacă premierul Emil Boc şi-a anunţat demisia. Peste 100 de oameni s-au strâns şi luni în Piaţa Universităţii şi au cerut demisia preşedintelui Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate. Proteste au fost şi la Palatul Cotroceni, la care au luat parte cadre militare disponibilizate.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 11:00

Protestatarii au ieşit luni în Piaţa Universităţii pentru a sărbători plecarea lui Emil Boc şi pentru a transmite mesaje preşedintelui Traian Băsescu. Ei au spus că aceasta este doar o bătălie câştigată, nu şi războiul pornit împotriva conducerii ţării. „Un război mare se câştigă în bătălii mici”, a spus unul dintre manifestanţii prezenţi la Kilometrul 0.

Manifestanţii au susţinut că plecarea lui Emil Boc de la Palatul Victoria este un lucru bun, însă consideră că şi Traian Băsescu ar trebui să îşi dea demisia. Mulţi dintre protestatari au cerut organizarea de alegeri anticipate şi consideră că la conducerea ţării ar trebui să vină un guvern tehnocrat. În Piaţa Universităţii s-a mobilizat o echipă de jandarmi.

Un protest a fost organizat şi în faţa Palatului Cotroceni. Cadrele militare disponibilizate spuneau că nu-i interesează demisia lui Emil Boc.

Suntem din 25 ianuarie, am stat în fiecare zi trei ore şi jumătate. Mâine mergem la Ministerul de Interne. Nu ne interesează căderea Guvernului Boc, nu ne interesează căderea unui Guvern care nu a existat. Vrem să plece Traian Băsescu„, a spus Dogaru, cadru militar disponibilizat.

UPDATE, ora 14.09 Protestul cadrelor militare disponibilizate de la Palatul Cotroceni a luat sfârşit.

Emil Boc a fost luni la Palatul Cotroceni pentru a depune mandatul Guvernului.

Emil Boc a condus Guvernul României din decembrie 2008. Premierul democrat-liberal a supravieţuit în faţa a zece moţiuni de cenzură, inclusiv a uneia adoptate de Parlament, înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2009. Acum a decis să-şi depună mandatul guvernului său pe fondul nemulţumirilor din partid şi a protestelor de stradă.