Emil Boc ar putea candida din partea PMP la Primăria Cluj

Partidul Mișcarea Populară își pregătește relansarea, nu doar prin înscrierea lui Traian Băsescu în partid, dar și printr-o serie de candidaturi cu greutate la alegerile locale. Printre acestea s-ar număra și candidatura lui Emil Boc la Primăria Cluj, una din variantele luate în considerare de edil.

27 aug. 2015, 06:02
Emil Boc ar putea candida din partea PMP la Primăria Cluj

„Emil Boc se apropie de 60% în sondajele de opinie, poate să candideze și din partea PNL și din partea PMP și ca independent și tot o să câștige. Oricum, nu o să se decidă acum, la anul”, au declarat surse din PNL Cluj pentru evz.

Citeşte si: Ce scor ar obţine Emil Boc dacă ar candida pentru un nou mandat de primar al Clujului

În schimb, copreședintele PNL Cluj Daniel Buda a exclus vehement însă această variantă, precizând că primarul Emil Boc şi-a exprimat în scris, conform procedurii interne din partid, intenţia de a candida din partea PNL pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca.

„Domnul primar Emil Boc şi-a exprimat în scris, la secretariatul PNL Cluj, conform procedurii interne din partid, intenţia de a candida din partea PNL pentru un nou mandat la alegerile locale de anul viitor la Primăria Cluj-Napoca. La fel au procedat toţi primarii liberali din judeţ şi din ţară.

Acest lucru demonstrează că alte informaţii vehiculate despre candidatura domniei sale sunt pure speculaţii. Eu nu am nicio rezervă, Emil Boc va candida din partea PNL la alegerile locale din 2016″, a declarat Daniel Buda pentru Mediafax.

În schimb, la București, vechii liberali nici nu vor să audă de o nouă candidatură a lui Boc la Primăria Cluj. Teodor Atanasiu și Ludovic Orban, doi grei ai PNL, din tabere diferite, sunt de acord în această privință.

De altfel, Teodor Atanasiu s-a exprimat împotriva candidaturii lui Emil Boc și în ultima ședință a conducerii PNL, argumentând că primarul Clujului a făcut campanie pentru Elena Udrea și Traian Băsescu.

„Și la Cluj va trebui să luăm în considerare un candidat pentru funcția de primar. Eu cred că Emil Boc nu mai candidează sau sper că se va ține de cuvânt și nu va mai candida”, a declarat Atanasiu, recent.

Citeşte şi: Alina Gorghiu: Nu sunt sigură că Emil Boc va fi candidatul PNL la Primăria Clujului

La rândul său, Orban a afirmat că Boc nu va candida la Primăria Cluj din partea PNL. În plus, el a precizat că, dintr- un viitor guvern PNL, este „aproape 100% sigur” că figurile guvernării Băsescu- Boc nu se vor regăsi.