Boc, despre recomandarea FMI: Astăzi bugetul nu ne permite mărirea pensiilor şi salariilor

Emil Boc a declarat marţi, la finalul şedinţei solemne din Parlament, că bugetul actual nu permite mărirea pensiilor şi salariilor. Declaraţiile au fost făcute în contextul recomandării făcute de FMI pentru Guvernul României, de a majora pensiile şi salariile în 2012.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 10:37
Boc, despre recomandarea FMI: Astăzi bugetul nu ne permite mărirea pensiilor şi salariilor

Am spus că dacă economia va permite, acest lucru va fi posibil. Astăzi bugetul nu ne permite din nefericire acest lucru. În viitor va fi posibil dacă nu facem populisme şi paşi înapoi. Dacă păstrăm stabilitatea economică există premise pentru viitor„, a declarat Emil Boc.

La întrebarea cum comentează recomandarea FMI, Emil Boc a declarat că „nu este recomandarea FMI, e ceea ce guvernul României a spus de la elaborarea bugetului anul trecut şi aceste declaraţii le-am făcut din noiembrie„.

Cât despre drepturile revoluţionarilor, Emil Boc a precizat că „Guvernul nu modifică legislaţia cu privire la drepturile revoluţionarilor. Nu avem resurse financiare peste noapte să mărim drepturile revoluţionarilor. Aşa cum sunt nemulţumiţi profesori, medici, bugetari, aşa sunt şi revoluţionarii”.

Despre numirea înlocuitorului lui Baconschi, Emil Boc nu a comentat decât că va înainta astăzi propunerea pentru noul ministru de Externe.