Emil Boc, despre scandalul protocolului MAI-Patriarhie. „Nu cred că este o eroare să reanalizezi o situaţie”

Emil Boc, primarul Clujului, a declarat, miercuri, la România TV că ar fi indicat ca minsitrul de Interne să reanalizeze protocolul cu Patriarhia Română privind distribuirea Sfintei lumini de Paşte deoarece "nu ne permitem luxul să luăm alte măsuri decât cele de a preveni răspândirea virusului" COVID-19.

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 18:20
Emil Boc, despre scandalul protocolului MAI-Patriarhie. „Nu cred că este o eroare să reanalizezi o situaţie”

În cadrul emisiunii „Punctul culminant” moderată de Victor Ciutacu, Emil Boc a explicat că „nimeni nu are dreptul să infecteze pe celălalt” şi că „în acest moment trebuie să conştientizăm că cel mai important este să limităm răspândirea coronavirusului”.

„Ministrul Vela a fost animat de intenţii bune. A vrut să facă bine într-o ţară ortodoxă. Protejarea sănătăţii publice a românilor este un elemente cheie. Nu cred că este o eroare să reanalizezi o situaţie”, a declarat fostul premier Emil Boc, făcând referire la protocolul dintre Ministerul de Interne şi Patriarhia Română privind distribuirea prescurilor şi a Sfintei lumini de Paşte.

Emil Boc a precizat că „mesajul preşedintelui atât de tăios că dacă după Paşte nu stăm acasă, vom avea înmormântări. Cred că este extrem de sugestiv”

„Vedeţi cât de gravă este această molimă.Mai mult de jumătate de planetă este în măsuri de izolare. Nu ne permitem luxul să luăm alte măsuri decât cele de a preveni răspândirea virusului.

Fostul premier a explicat că protocolul dintre Ministerul de Interne şi Patriarhie nu are puterea juridică a unei ordonanţe militare.

„Cred că ce a spus preşedintele trebuie să fie literă de lege. Sunt convins că în această seară lucrurile vor fi tranşate foarte clar”, a spus Emil Boc la România TV.

Emil Boc, despre sala polivalentă din Cluj care ar putea fi transformată în spital de campanie cu 350 de paturi

Primarul Clujului a afirmat că scenariul folosirii sălii polivalente din Cluj ca spital de campanie cu aproape 350 de paturi ar putea intra în aplicare în momentul în care toate spitalele aflate în linia întâi a luptei cu coronavirusul, precum şi un spital privat rechizioţionat de Consiliul Judeţean Cluj, vor fi ocupate cu bolnavi infectaţi cu noul coronavirus.

„În acest moment se află în procedură de achiziţie foarte multe venitaltoare pentru terapie intensivă, pentru a dota spitalul privat care va fi preluat de Consiliul Judeţean. La sala polivalentă vor fi trataţi pacienţii care nu au forme grave şi nu necesită ventilaţie”, a explicat Emil Boc.

Încă zece oameni au murit din cauza infectării cu coronavirus. Bilanţul morţilor a ajuns la 372

 


loading...