Emil Boc îl atacă pe Vlad Voiculescu: „OUG privind finanţarea centrelor de vaccinare, o sfidare la adresa primăriilor”

Președintele Asociației Municipiilor din România şi Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că nu există un conflict în coaliția de guvernare, însă e nevoie de respect instituțional, nemulţumit fiind de OUG care prevede că finanţarea centrelor de vaccinare trebuie asigurată de autorităţile locale.

11 ian. 2021, 18:18
Emil Boc îl atacă pe Vlad Voiculescu: „OUG privind finanţarea centrelor de vaccinare, o sfidare la adresa primăriilor”

Emil Boc, a declarat marți, la Digi24, că dacă ministerul Sănătății nu rezolvă problema finanțării pentru organizarea centrelor de vaccinare, edili vor fi nevoiți să ia bani de la bursele elevilor, de la creșe și de la obiectivele de investiții.

„Așteptăm forma finală a OUG pe care sperăm ministrul Sănătății să o corecteze cu alocarea financiară pentru administrațiile locale. În Strategia Națională de Vaccinare, adoptată de guvern în decembrie, se spune foarte clar că pentru îndeplinirea obiectivelor date administrațiilor locale, guvernul alocă resurse de la bugetul de stat. Faptul că un ministru al Sănătății a ignorat un act oficial al Guvernului spune multe. Administrațiile locale nu doresc să mai fie Cenușăreasa. Am fost puși în fața faptului împlinit.”, spune Emil Boc.

Președintele Asociației Municipiilor din România a declarat că primarii vor fi nevoiți să taie bani din alte părți, dacă nu vor primi finanțare.

„Ar însemna să luăm bani de la burse, de la creșe, de la obiective de investiții și să asigurăm susținerea financiară. Unii pot, alții nu pot. Vom compromite procesul de vaccinare din România, care este de interes național”, a declarat edilul.

Emil Boc îi cere lui Vlad Voiculescu să respecte legile

Întrebat dacă va cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Boc a spus că nu interferează cu decizia politică din coaliție.

„Chelutielile legate de centre și de dotare se ridică la 5 milioane de euro numai pentru Cluj-Napoca. Mâine avem discuții la nivel guvernamental pe marginea inclusiv a acestui subiect. În primul rând, ministrul Sănătății să facă actul normativ în concordanță cu legile statului român, să citească ordonanțele de urgență anterioare și să pună în concordanță actul normativ cu aceste texte. Este treaba politicienilor să rezolve problemele, nu interferăm cu activitate coaliției”, a mai declarat Boc.

Primarul din Cluj-Napoca e nemulțumit de o ordonanță de urgență care prevede că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, însă fără ca documentul să prevadă și sursa de bani.

Citeşte şi: USR, negocieri la sânge şi la împărţeala pentru locurile bine plătite din agenţii şi autorităţi. 42 de instituţii, luate de la PNL – surse Economica


loading...