USR, negocieri la sânge şi la împărţeala pentru locurile bine plătite din agenţii şi autorităţi. 42 de instituţii, luate de la PNL – surse Economica

USR se ţine tare în lupta pentru putere. După ce a obţinut nu mai puţin de şase portofolii de ministru, partidul negociază la sânge pentru posturile de conducere cu bani mulţi din agenţiile şi autorităţile guvernamentale.

11 ian. 2021, 08:27
USR, negocieri la sânge şi la împărţeala pentru locurile bine plătite din agenţii şi autorităţi. 42 de instituţii, luate de la PNL – surse Economica

USR, negocieri la sânge şi la împărţeala pentru locurile bine plătite. Potrivit Economica, se pare că există o listă care cuprinde 42 de instituții unde USR a cerut și, conform unor surse politice va și obține, posturi de președinte sau director, respectiv vicepreședinte și director adjunct sau membru al directoratului.

USR, negocieri la sânge şi la împărţeala pentru locurile bine plătite. Ce vrea să facă noua forţă politică

USR cere locuri în conducere mai ales în instituţiile care au legătură în primul rând cu ministerele pe care le conduc. Astfel, se solicită posturi de conducere în agenţiile şi autorităţile din Ministerul Sănătății , Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor ( ANAF), Ministerul Energiei sau Ministerul Comunicațiilor dar și în alte structuri importante, cum ar fi Autoritatea pentru Protecția Consumatorului.

Majoritatea posturilor de conducere din aceste entități ale statului vin cu salarii importante, cele mai mari din sistemul bugetar și cel adiacent statului (instituții autofinanțate). De exemplu, la Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră salariul președintelui (post cerut de USR) depășește 10.000 de euro lunar. Totodată, USR vrea 17 posturi de președinte sau director general, aria de interes mergând de la UNESCO la Garda de Mediu și Biosfera Delta Dunării.

Citeşte continuarea pe Economica.net.

Fostul secretar de stat în guvernul Cioloş şi candidat independent la alegerile parlamentare din 6 decembrie, când a fost aproape de a atinge pragul electoral, îşi acuză foştii colegi din PLUS şi pe partenrii de coaliţie din USR de ilegitimitate, publicând sumele pe care aceştia le-au încasat ca şefi ai unor Consilii de Andministraţie, pe vremea când făceau parte din guvernul tehnocrat.

Liderii USR-PLUS Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu sunt pe lista cu nume şi sume publicată de Valeriu Nicolae pe pagina sa de Facebook, pe care este nominalizat şi Dan Barna, doar că acesta nici nu a declarat acele venituri. Printre cei numiţi de Nicolae se regăseşte şi Ionel Danca, actual lider al PNL, la vremea aceea neafiliat politic.

Citeşte şi: Liderii USR-PLUS demascaţi de Valeriu Nicolae, fostul lor coleg: Vlad Voiculescu, Dan Barna şi Ionuţ Moşteanu au câştigat zeci de mii de euro de la diverse Consilii de Administraţie