Emil Boc îl desfiinţează pe Ludovic Orban. Ce se întâmplă în războiul pentru şefia PNL: Să nu ne concentrăm pe atacuri care lasă urme adânci în PNL!

Emil Boc vine cu atacuri dure pentru Ludovic Orban şi îi cere preşedintelui partidului să pună capăt politicii pe care o duce acum în PNL, politică pe care o consideră distrugătoare pentru liberali.

23 aug. 2021, 22:50
Emil Boc îl desfiinţează pe Ludovic Orban. Ce se întâmplă în războiul pentru şefia PNL: Să nu ne concentrăm pe atacuri care lasă urme adânci în PNL!

Emil Boc îl desfiinţează pe Ludovic Orban. Acesta spune că liberalii  trebuie să se concentreze pe ce oferă românilor, nu pe atacuri care lasă urme adânci în PNL.

Emil Boc îl desfiinţează pe Ludovic Orban. Ce se întâmplă în războiul pentru şefia PNL

”Suntem pe cale să ajungem la un nivel de la care aproape că va fi imposibil pentru oricine va câștiga președinția PNL să recupereze și să câștige alegerile din 2024. Am fost președinte de partid și candidat pentru președinția partidului în timp ce eram premier. Niciodată nu a coborât nivelul dezbaterii și atacurilor din partid la nivelul celor de astăzi din PNL.

Ce se întâmplă astăzi în PNL e departe de orice competiție loială și corectă între colegi. Dl. președinte Orban, dacă mai ține la acest partid, să înțeleagă că fiecare rafala zilnică de atacuri nu e la adresa lui Boc sau a lui Cîțu, ci la adresa fundamentelor acestui partid, acestor membri extrem de atenți la ce se întâmplă și își pun mâna în cap văzând atâtea lucruri. Sper ca mesajul meu să fie un apel în ceasul al 12-lea. Să ne concentrăm pe ce suntem noi buni, pe ce oferim românilor, nu pe atacuri care lasă urme adânci în PNL”, a spus Emil Boc.

Emil Boc i-a dat o replică lui Ludovic Orban, în acest sens, că a preluat președinția PDL în 2005, de la 16%, cât avea PD în alianța D.A., iar în 2008, după parteneriatul cu Traian Băsescu, PDL a avut cu trei mandate peste PSD.

”Cu tot respectul pentru dl. Orban, dar, în calitate de președinte de partid, eu n-am pierdut cum a pierdut domnia sa în 2020 în fața PSD, eu am câștigat această competiție politică. În 2012, eram președinte de partid, veneam după o criză economică globală, combinată cu o criză financiară, iar eu nu m-am ascuns în spatele geamurilor din Modrogan, ci m-am dus pe câmpul de bătălie, ca președinte de partid. Dl. președinte Orban s-a ascuns în spatele geamului din Modrogan, preferând să nu candideze la Primăria Capitalei, ci să i-o dea unui alt partid, iar PNL a ieșit pe locul trei. (…) Nu-mi amintesc ca dl. Orban să fi câștigat vreo competiție directă, domnia sa, din nefericire, a fost produsul unei liste sau unei numiri în politică, așa încât e greu să dai lecții din asemenea ipostaze” a mai declarat Emil Boc, la Digi24.

Citeşte şi: Emil Boc explică motivele pentru care îl susţine pe Florin Cîţu la şefia PNL: Această competiţie nu este una împotriva actualului preşedinte, este una pentru viitorul partidului