Emil Boc, mesaj dur înaintea valului 5: La sărbătorile următoare s-ar putea să avem cu o farfurie mai puțin la masa de Crăciun sau, Doamne Ferește, cu mai multe

Decizia de a nu te vaccina poate avea consecinţe grave asupra familiei tale sau a cunoscuţilor tăi, avertizează edilul Emil Boc.

23 dec. 2021, 17:05
Emil Boc, mesaj dur înaintea valului 5: La sărbătorile următoare s-ar putea să avem cu o farfurie mai puțin la masa de Crăciun sau, Doamne Ferește, cu mai multe

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, vine un mesaj dur pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze anti-COVID.

„Prin vaccinare vom avea grijă ca la masa de Crăciun de anul viitor să avem același număr de persoane, cu același număr de farfurii la masă. Dacă nu, la sărbătorile următoare, din nefericire, s-ar putea să avem cu o farfurie mai puțin la masa de Crăciun sau, Doamne Ferește, cu mai multe”, a declarat primarul Emil Boc, într-o ședință a Consiliului Local despre evoluția COVID-19 în Cluj-Napoca.

Emil Boc a explicat că în Cluj-Napoca nu a fost impusă carantină datorită numărului mare de persoane vaccinate. De asemenea, edilul a precizat că „analizele arată că peste 90% dintre decese sunt în rândul persoanelor nevaccinate”.

Citeşte şi: Tulpina Omicron se extinde în România. Alte 9 cazuri au fost confirmate doar azi

„Ca să simplific, pentru cei care se mai îndoiesc sau pentru cei care cred că nu există COVID 19, vaccinul are marele merit de a salva viața și de a evita aglomerarea din spitale. (…) Am spus într-un mesaj public că prin vaccinare vom avea grijă ca la masa de Crăciun de anul viitor să avem același număr de persoane, cu același număr de farfurii la masă.

Dacă nu, la sărbătorile următoare, din nefericire, s-ar putea să avem cu o farfurie mai puțin la masa de Crăciun sau, Doamne Ferește, cu mai multe.

Știu că este dur şi neplăcut ce spun, dar asta este realitatea crudă. Pentru că acum eu nu mă mai bazez doar pe supoziții, ci pe date științifice. De aceea, mesajul este de a recomanda tuturor vaccinarea”, a mai spus Emil Boc.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, avertisment despre riscul transmiterii Omicron: „Are o creștere explozivă”. Ultimele detalii despre certificatul Covid