Emil Boc se alătură demersului lui Alin Tişe şi critică conducerea PNL: Sunt linii pe care nu avem voie să le trecem niciodată

Emil Boc se alătură demersului lui Alin Tişe şi critică conducerea PNL pentru decizia de a da prefectura Cluj UDMR-ului. "Sunt linii pe care nu avem voie să le trecem niciodată", a spus primarul Cluj-Napoca.

05 feb. 2021, 13:31
Emil Boc se alătură demersului lui Alin Tişe şi critică conducerea PNL: Sunt linii pe care nu avem voie să le trecem niciodată
Emil Boc se alătură demersului lui Alin Tişe şi critică conducerea PNL: Sunt linii pe care nu avem voie să le trecem niciodată

După ce liderul PNL Cluj Alin Tişe a solicitat într-o scrisoare publică premierului Florin Cîţu şi preşedintelui PNL Ludovic Orban să numească un liberal în funcţia de prefect al judeţului Cluj, iată că şi primarul Cluj-Napoca, Emil Boc, se alătură demersului finului său.

„Eu sper că după vreme rea vine vreme bună. Să spunem lucrurile în ordine. Și la Primărie, Consiliul Local, Guvern este alături de UDMR. Și domnul Alin Tișe și eu avem majoritate alături de UDMR. Acesta este un lucru clar, a adus stabilitate județului și am reușit să facem din Cluj un pol al prosperității, al colaborării interetnice. Însă sunt linii pe care nu avem voie să le trecem niciodată. PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi pentru că din acest punct de vedere este foarte greu, n-am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt județ și nu pentru Cluj atunci când a fost făcută în coaliție această decizie politică”, a spus Emil Boc la Ziua de Cluj LIVE.

Emil Boc a amintit că şi în vremea în care PDL a făcut alianţe cu UDMR, niciodată partidul nu a cedat prefectura Cluj UDMR-ului.

„Eu am fost președinte la PDL și n-am avut niciodată la Cluj alt prefect decât PDL. Și atunci, la fel ca acum, Clujul a avut cel mai mare număr de voturi partidului. Acum n-avem prefect, atunci am avut prefect. Asta depinde de ce decide conducerea partidului. De aceea și prima reacție pe care am avut-o a fost de starea profundă de nemulțumire, care există în rândul organizației: și la Tișe, și la Buda, și la Tarcea și la toți colegii. Dar de aici înainte este politică internă și le purtăm în interiorul partidului. Cât timp nu este numit, mai există totuși o șansă”, a spus Emil Boc la Ziua de Cluj LIVE.

Citeşte şi: Alin Tişe, scrisoare deschisă pentru conducerea PNL: Politica are şi ea limite peste care nu ar trebui să trecem

Liderul PNL Cluj Alin Tişe solicită premierului Florin Cîţu şi preşedintelui PNL Ludovic Orban să numească un liberal în funcţia de prefect al judeţului Cluj, în condiţiile în care în cadrul coaliţiei de guvernare s-a stabilit ca postul de prefect de Cluj să revină UDMR.

„Numirea noului prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Spun asta în calitate de fost prefect de Cluj, Senator şi actualmente la al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj (din care două mandate ales prin vot direct de către cetăţenii judeţului Cluj). Negocierile politice nu au ţinut cont de performanţă şi profesionalism. PNL deţinea postul de prefect de Cluj”, afirmă Alin Tişe, în scrisoarea deschisă.

Potrivit lui Alin Ţişe, „consecinţele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj. Sunt anumite limite şi în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliţie. Foarte mulţi clujeni şi colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziţie fermă şi fără echivoc. Eu am făcut-o, şi o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Şi nu voi fi singurul. Politica are şi ea limite peste care nu ar trebui să trecem”.

Liderul PNL Cluj cere „îndreptarea acestei enorme greşeli la Guvern şi numirea ca prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj”.

Tişe mai spune că demersul său este susţinut de este 70 de primari, viceprimari şi consilieri judeţeni, dar „numărul celor nemulţumiţi de această decizie este însă infinit mai mare”.

Citeşte şi: DOCUMENT- Iată ce conţine acordul de guvernare încheiat de PNL, USR-PLUS şi UDMR

Vă reamintim că în urma negocierilor din cadrul coaliţiei de guvernare, postul de prefect în judeţul Cluj, unul intens disputat, a revenit UDMR.

Noul prefect de Cluj va fi avocatul Tasnádi Szilárd, a anunţat liderul organizației clujene a UDMR, Csoma Botond.

Citeşte şi: Scandal în PNL după împărţirea funcţiilor de prefect în Coaliţia de guvernare: „Mă încearcă o lehamite profundă”

În urma negocierilor liderilor coaliţiei de guvernare s-a stabilită că PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS 14 prefecți, iar UDMR va avea 5 prefecți. PNL a pierdut Prefectura Capitalei în favoarea USR PLUS.