Emil Boc şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca

Emil Boc şi-a depus candidatura, vineri, pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca. Fostul premier candidează din partea PNL.

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 09:33
Emil Boc şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca

Actualul primar al Clujului spune că e motivat să continue modernizarea oraşului, dorind să construiască un oraş „ca afară”.

„Prioritățile sunt investiții și locuri de muncă mai bine plătite la Cluj, creșterea calității vieții, Clujul metropolitan. Este vorba de a avea un Cluj ca afară. Românii își doresc de foarte multe ori să aibă o țară ca afară, noi ne dorim să avem un Cluj ca în UE”, a declarat Emil Boc.

Ce înseamnă un Cluj ca afară? Locuri de muncă mai bine plătite, clujenii să aibă o calitate a vieţii ca în UE, iar administraţia locală să fie eficientă, a explicat Boc.

Activitatea profesională şi cariera politică

Emil Boc a devenit primarul oraşului Cluj-Napoca în anul 2004, învingându-l pe candidatul PSD, Ioan Rus. La alegerile locale din 2016 a obţinut un nou mandat de primar, după cele obţinute în 2004, 2008 şi 2012.

Din 2005 până în 2012, Boc a fost preşedintele Partidului Democrat, respectiv al Partidului Democrat Liberal. Ulterior a devenit premierul României, în perioada 2008-2012.

A absolvit Facultatea de Istorie şi Filosofie din Cluj, iar mai apoi a terminat şi Facultatea de Drept. Din 1996 fost înscris ca avocat în Baroul Cluj, iar în 2000 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe politice şi filosofie politică, dar şi în drept constituţional şi instituţii politice. În momentul de faţă are un post de conferenţiar universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării și la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj.