Emil Boc urmează să depună mărturie în faţa instanţei. Cum ar putea scăpa de audiere

Fostul premier al României urmează să apară marţi, la ora 11, conform termenului stabilit, în faţa instanţei de la Tribunalul Bucureşti, pentru a fi audiat ca martor în dosarul de trafic de influenţă al concubinei lui Gelu Oltean.

RomaniaTV.net
28 ian. 2020, 06:28
Emil Boc urmează să depună mărturie în faţa instanţei. Cum ar putea scăpa de audiere

Vanessa Amal Younes, concubina lui Gelu Oltean, este judecată pentru că ar fi pretins un milion de euro de la un afacerist pentru a interveni pe lângă un înalt demnitar în scopul aprobării unor contracte cu licenţe informatice. În prezent Vanessa este arestată preventiv în dosarul „Ayahuasca”.

Conform programului stabilit de instanţă la începutul lunii decembrie 2019, marţi ar urma să apară ca martor şi Emil Boc, doar că acesta ar putea să nu depună astăzi mărturie din cauza protestului grefierilor, programat între orele 10-12, care ar putea duce la o nouă amânare.

„În baza art. 284 C.p.p. persoana amendată poate cere reducerea ori anularea amenzii în termen de 10 zile de la comunicarea încheierii. Amână cauza la data de 28.01.2020, ora 11,00, sala 213,CF10(p) pentru lipsa de apărare a inculpatei. Pune în vedere martorilor Florică Claudiu Ionuţ şi Verioti Gheorghe să se prezinte la următorul temren de judecată fără a mai fi citati. Se ia act că martorul Dinu Mihail Pescariu este plecat din tară la termenul următor, urmând a fi citat la un termen de judecată ulterior, după data de 3.02.2020. Se citează martorii Verioti Elena şi Boc Emil la adrsele mentionate în rechizitoriu”, scrie în minuta din decembrie.

Procurorii au descoperit că, deşi documentele pentru aprobarea cărora Vanessa ar fi cerut milionul de euro au fost aprobate independent de intervenţia acesteia, femeia a primit banii chiar în ziua aprobării, 720.621 de euro în contul unei firme pe care o controla, iar restul în numerar.

Emil Boc locuia în acelaşi imobil cu Vanessa Younes, iar lla percheziţia efectuată în casa femeii a fost găsită şi o carte care aparţinea fostului premier, astfel că acesta trebuie să explice legătura sa cu inculpata şi dacă el era înaltul demnitar pe lângă care ar fi trebuit să intervină aceasta.