Emil Boc, vaccinat cu serul AstraZeneca retras. „Chiar cu ăla m-am vaccinat. Când am ajuns la birou am verificat”

Emil Boc, primarul Clujului, a declarat că a fost vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul care a creat probleme în Italia. Fostul premier a mărturisit că nu a avut niciun fel de simptome după ce a fost imunizat împotriva COVID-19.

12 mart. 2021, 12:39
Emil Boc, vaccinat cu serul AstraZeneca retras. „Chiar cu ăla m-am vaccinat. Când am ajuns la birou am verificat”

Emil Boc a explicat că a făcut verificări, după ce România a decis suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca timp de o săptămână.

„Chiar cu ăla m-am vaccinat. Am reținut aseară numărul 2856 și dimineața, când am ajuns la birou am verificat. Nu am avut alte simptome decât cele obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare. Eu am încredere în Uniunea Europeană, se fac analize și sunt convins că deciziile vor fi luate în interesul sănătății”, a declarat vineri primarul Emil Boc pentru Ziua de Cluj.

Citeşte şi: Florin Cîţu, prima reacţie după suspendarea vaccinării cu lotul Astrazeneca. „Nu există indicii în acest moment. Vaccinarea trebuie să continue cu monitorizarea efectelor adverse”

Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, în ciuda controverselor legate de serul AstraZeneca, după cum a anunţat premierul Florin Cîţu.

„Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. Nu s-a schimbat nimic.

În ceea ce privește tipul de vaccin care a fost ieri în discuție în spațiul public, Agenția Europeană spune că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri și vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue.

La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin și avem, bineînțeles, o țară, Marea Britanie, care își vaccinează toată populația. Ar fi greu de crezut că un guvern ar fi atât de iresponsabil. Deci trebuie să avem încredere în experții care au recomandat autorizarea acestor tipuri de vaccin, că își vor face treaba în continuare””, a declarat, vineri, premierul Florin Cîțu.

Citeşte şi: România suspendă preventiv o săptămână vaccinarea cu lotul AstraZeneca care a creat probleme în Italia

„În cursul acestei seri (joi, n.red), a avut loc o ședință la care au participat reprezentanții CNCAV, INSP, MS, ANMDMR. Situația celor două loturi de vaccinuri a fost analizată și s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

1. Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului;

2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România;

3. Se înlocuiesc cele 4257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre. Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia. Astăzi, 11.03.2021, ca urmarea a analizei preliminare a cazurilor de evenimente tromboembolice raportate în Austria cu privire la lotul ABV 5300, EMA a transmis un comunicat oficial prin care anunță faptul că la acest moment nu există indicii care să ateste o legătură de cauzalitate între vaccin și evenimentele adverse raportate”, a transmis Grupul de comunicare al CNCAV.