Florin Cîţu, prima reacţie după suspendarea vaccinării cu lotul Astrazeneca. „Nu există indicii în acest moment. Vaccinarea trebuie să continue cu monitorizarea efectelor adverse”

Florin Cîţu a făcut primele declaraţii, vineri, după ce România a suspendat preventiv o săptămână vaccinarea cu lotul AstraZeneca care a creat probleme în Italia. Premierul a precizat că este nevoie ca vaccinarea să continue, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse.

12 mart. 2021, 10:28
Florin Cîţu, prima reacţie după suspendarea vaccinării cu lotul Astrazeneca. „Nu există indicii în acest moment. Vaccinarea trebuie să continue cu monitorizarea efectelor adverse”

Florin Cîţu a afirmat că Agenţia Europeană a Medicamentului a fost cea care a făcut recomandarea Comisiei Europene pentru a autoriza toate tipurile de vaccin din România şi menţine aceeaşi opinie.

„Campania de vaccinare trebuie să continue, cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse.  Nu s-a schimbat nimic! În ceea ce priveşte tipul de vaccin care a fost ieri în discuţie în spaţiul public, Agenţia Europeană spune clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri şi vaccinul. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue”, a precizat premierul Florin Cîţu, într-o declaraţie de presă la Palatul Victoria.

Şeful Executivului a subliniat că Marea Britanie vaccinează întreaga populaţie cu serul Astrazeneca.

„La nivel european sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin. Avem o ţară, Marea Britanie, care îşi vaccinează toată populaţia. Ar fi greu de crezut că un Guvern ar fi aşa de iresponsabil”, a menţionat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Bărbatul din Târgu Jiu mort după vaccinare fusese imunizat cu serul AstraZeneca din lotul interzis în Italia

Florin Cîţu, prima reacţie după suspendarea vaccinării cu lotul Astrazeneca. „Aştept fundamentarea ştiinţifică a deciziei”

„Trebuie să avem încredere în experţi, cei care au recomandat autorizarea acestor tipuri de vaccin, că îşi vor face treaba în continuare. Dacă s-ar fi putut, m-aş fi vaccinat cu oricare dintre tipurile de vaccin. M-am vaccinat cu ce a fost atunci. Dacă va fi o şansă în viitor şi trebuie să ne vaccinăm din nou, bineînţeles că mă voi vaccina cu ce va fi atunci”, a afirmat şeful Executivului.

De asemenea, Florin Cîţu a subliniat că decizia suspendării folosirii lotului nu a fost luată de el.

„Am văzut aseară că câteva dintre televiziuni spuneu că decizia luată în România a fost luată de mine în ceea ce priveşte suspendarea lotului care a rămas din Astrazeneca. Nu a fost luată de mine, ci de grupul de specialişti. Aştept fundamentarea ştiinţifică a deciziei care a fost luată aseară.

Sunt foarte supărat pe această campanie împotriva acţiunilor. Încrederea se câştigă foarte greu. Avem încredere în această campanie. A funcţionat şi funcţionează foarte bine, dar dacă nu suntem atenţi, încrederea se pierde uşor”, a mai precizat Cîţu.

Citeşte şi: România suspendă preventiv o săptămână vaccinarea cu lotul AstraZeneca care a creat probleme în Italia


loading...
Partenerii noștri