Emil Constantinescu a ajuns la spital UPDATE

Emil Constantinescu a ajuns la spital pentru efectuarea unor analize de rutină, informează Cabinetul preşedintelui Emil Constantinescu. Iniţial, a apărut informaţia potrivit căreia fostul preşedinte ar fi ajuns de urgenţă la spital acuzând dureri abdominale.

RomaniaTV.net
13 dec. 2019, 13:43
Emil Constantinescu a ajuns la spital UPDATE

UPDATE:

Cabinetul fostului preşedinte Emil Constantinescu anunţă că acest nu a fost internat de urgenţă.

„Preşedintele Constantinescu şi-a făcut, într-adevăr, analizele de rutină, aşa cum procedează în fiecare an. Mai mult, în ultima perioadă nu a fost spitalizat de mai multe ori, aşa cum s-a scris, ci a fost supus unor investigaţii medicale, necesare şi obligatorii, în perioada de convalescenţă după gripa pe care a contractat-o. În 10 decembrie 2019, preşedintele Constantinescu a participat, la BNR, la prezentarea volumului 3 al trilogiei Resursele minerale ale României. Resurse energetice, precum şi la lansarea cărţii România în timpul administraţiei Emil Constantinescu scrisă de istoricul Alex Mihai Stoenescu. În 16 decembrie va fi prezent la şedinţa solemnă comună a Parlamentului României, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989; în 19 decembrie va participa la evenimentul organizat de Guvernul României, 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 şi va fi prezent la ceremonia de depunere a jurământului, în Parlamentul României, de către preşedintele Klaus Iohannis”, se precizează într-un comunicat de presă.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Emil Constantinescu a fost dus de urgenţă la spital, informează România TV. Fostul preşedinte este consultat la Spitalul Elias.

Constantinescu acuza dureri abdominale. Potrivit unor surse medicale, fostului șef al statului i s-a făcut o tomografie abdominală pentru stabilirea diagnosticului.

Emil Constantinescu, în vârstă de 80 de ani, a fost președinte al României în perioada 1996-2000.