Emilia Ghinescu, acuzată de complicitate într-un dosar de fraudă! Pe numele artistei și a altor șase persoane a fost depusă plângere penală

Compania Mediterranean Design INC a făcut plângere penală la Parchet și la DIICOT împotriva a șapte persoane și două firme pe care le acuză de constituire de grup infracțional organizat, delapidare, fals și fals în înscrisuri private legate de vânzarea activelor fabricii de îngrășăminte Chemgas Slobozia către beneficiarul Popasul Trebeș (actualmente Nitramonia) controlat de omul de afaceri Eusebiu Guțu.
Alina Costache
15 apr. 2024, 23:49
Emilia Ghinescu, acuzată de complicitate într-un dosar de fraudă! Pe numele artistei și a altor șase persoane a fost depusă plângere penală

Mediterranean Inc, o societate înregistrată în Belize prin care omul de afaceri Ioan Niculae a derulat mai multe dintre activitățile sale din zona producției și distribuției de îngrășăminte, aduce acuzații mai multor persoane și companii: Nicoleta-Mariana Niculae (soția omului de afaceri Ioan Niculae – InterAgro, cu care se află în proces de divorț), Țigăneșteanu Doina, Toncea Larisa-Marinela, Crina Ciobanu, Popescu Maria, NVY Company și Popasul Trebeș.

Emilia Ghinescu, acuzată de complicitate într-un dosar de fraudă

Potrivit plângerii, în 2021, când Niculae se afla în închisoare, Nicoleta Niculae împreună cu Marinela Toncea, Doina Țigăneșteanu, cântăreața de muzică populară Emilia Ghinescu și Maria Popescu, cu ajutorul practicianului în insolvență Emil Gros ar fi pus în aplicare un plan pentru înstrăinarea frauduloasă a activelor Chemgas, companie aflată atunci în insolvență, în portofoliul lichidatorului Expert Insolvență SPRL, scrie economica.net

Emilia Ghinescu este acuzată de complicitate și că ar fi activat ca interpus al fost soții a lui Ioan Niculae. Aceasta nu a comentat acuzațiile, rezumându-se la a preciza, pentru economica.net, că singurele relații pe care le-a avut și le are cu Nicoleta Niculae țin de rudenie, Ghinescu fiind fina celor doi foști soți. Artista susține că nu știa de existența plângerii penale și nici nu a fost contactată de autorități, însă are siguranța că organele de anchetă vor ajunge la concluzia că nu este vinovată.

Citeste si Emilia Ghinescu, prima reacţie după ce a fost acuzată că a dat şpagă pentru permisul auto al fiicei sale. „Tot 400 de euro mai e?”

La rândul său, Eusebiu Guțu, proprietarul Pambac și al Nitramonia, a respins acuzațiile și a precizat că are cunoștință despre plângerea penală, dar că nu a fost contactat nici ca persoană fizică, nici în numele Nitramonia de organele abilitate.

Ce cuprinde plângerea penală îndreptată împotriva Emiliei Ghinescu și a altor șase persoane

Iată cele mai importante pasaje din plângerea penală împotriva celor șapte persoane și două companii acuzate de constituire de grup infracțional organizat, delapidare, fals și fals în înscrisuri.

În luna februarie 2021, beneficiarul real al societății MEDITERRANEAN DESIGN INC, numitul IOAN NICULAE, a fost arestat în vederea executării unei pedepse privative de libertate de 5 ani.

Profitând de această împrejurare, care a implicat o bună perioadă ,,de degringoladă” a tuturor societaților comerciale deținute ori controlate de membri ai familiei acestuia, făptuitoarea NICULAE NICOLETA-MARIANA, soția numitului IOAN NICULAE, impreună cu o buni prietenă a acesteia, făptuitoarea TONCEA LARISA-MARINELA, și cu numitele ȚIGĂNEȘTEANU DOINA, GHINESCU EMILIA și POPESCU MARIA(doctor ginecolog București și medicul curant al făptuitoarei NICULAE NICOLETA-MARIANA), toote trei foarte bune prietene ale făptuitoarei NICULAE NICOLETA-MARIANA, a pus la cale un plan infracțional cu scopul final de a delapida patrimoniul societății Mediterranean Design atât prin însusirea unor sume foarte mari de bani cât și a alte bunuri mobile.

Deoarece făptuitoarele aveau nevoie de o persoană cu solide cunoștințe juridice în vederea redactării actelor false ori frauduloase într-o manieră care să asigure aparența legalității manoperelor infracționale dar și cu care să se consulte la fiecare pas pe care-l vor adopta, la grupul infracțional organizat a aderat și făptuitoarea CRINA CIOBANU, de profesie avocat…

Citeste si Tânărul confundat de jandarmi cu ucigașul lui Kreiner scoate la iveală detalii șocante. A făcut plângere penală pentru tortură. ”Soția m-a șters de sânge și m-a încălțat. Mi-au sărit pantofii și ciorapii din picioare”

La grupul infracțional organizat au mai aderat făptuitoarea SC NVY COMPANY SRL, societate înființată în anul 2021, cu o cifră de afaceri de 57.300 lei in anul 2021, societate aflată tot sub controlul și influența grupului infracțional organizat.

Făptuitoarea NVY COMPANY a fost utilizată de membrii grupului infracțional organizat drept interfață în relația cu subscrisa, cu scopul de a nu ridica suspiciuni cu privire la adevărații beneficiari ai tranzacțiilor ce urmau a fi puse în practici.

De asemenea, la grupul infracțional organizat a aderat și făptuitoarea SC POPASUL TREBEȘ SRL, societate care a fost beneficiarul final al drepturilor de creanță delapidate de la subscrisa și făptuitorul EMIL GROS, având calitatea de practician în insolvență în cadrul EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL, desemnată lichidator judiciar al debitorului-cedat SC CHEMGAS”, este descrierea pe scurt a faptelor reclamate la Parchet și DIICOT

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Meseria bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă. Salariile pot ajunge și la 6000 de lei pe lună
Capital.ro
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Ziua din vară când acești nativi dau lovitura. Cine își va schimba viața
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'