Emilia, o sportivă în vârstă de doar 21 de ani, s-a sinucis după ce a aflat că nu mai poate alerga niciodată. Ce a scris tânăra pe Instagram, cu puțin timp înainte să recurgă la gestul extrem

Emilia, o atletă în vârstă de doar 21 de ani, și-a pus capăt zilelor după ce a aflat că nu mai poate alerga niciodată. Vezi mai jos toate detaliile.

23 nov. 2023, 23:32

O alergătoare suedeză, Emilia Brangefalt, și-a pus capăt zilelor pentru că nu a mai putut continua cea mai mare pasiune a sa, atletismul.

Tânăra suedeză în vârstă de 21 de ani a decis să se sinucidă la scurt timp după ce a aflat că nu mai poate alerga.

Citește și Simona Halep le-a dat peste nas contestatarilor după suspendarea primită pentru dopaj. „Doamna doctor!” FOTO

În anul 2022, Emilia a câștigat o medalie de bronz în cursa de 40 de km de la Campionatele Mondiale de Trail din 2002.

La ceva timp de la reușită, medicii i-au spus fetei că trebuie să se oprească din alergat din cauza ritmului cardiac extrem de ridicat.

Într-o postare distribuită pe Instagram pe 4 noiembrie, tânăra a povestit prin ce a trecut de când a fost forțată să renunțe la iubirea față de atletism, potrivit TheMirror.uk.

”Poate că a fost prea mult pentru o fată de 21 de ani”

„Doar să faci o plimbare este dureros acum. Am fost la spital și am văzut medicul de peste 20 de ori, dar fiecare test de sânge/ekg/ciclu este bun. Totuși, corpul meu este super încordat, deși i-am oferit atât de multă dragoste și grijă în ultimele luni. Poate că a fost prea mult pentru o fată de 21 de ani să alerge Transvulcania 48k și WMTRC 45k în mai puțin de o lună între ele. Sunt foarte tristă pentru că alergatul și antrenamentul înseamnă foarte mult pentru mine. Acum, doar să trăiești o viață normală este prea dificil. Am petrecut mai multe ore în pat decât pe picioare în ultima lună. Poate într-o zi mă voi întoarce. Sau nu o voi face. Sper că trupul meu se poate recupera din asta”,

scria Emilia Brangefalt.

Te-ar putea interesa și Câţi bani i-a dat Ianis Hagi pe dedicaţii lui Adi de la Vâlcea la petrecerea „tricolorilor”. „Să ştie toată lumea, rupem şi Germania!” VIDEO

Potrivit informațiilor, nouă zile mai târziu, pe 13 noiembrie, Brangefalt s-a sinucis, potrivit unui comunicat al Federației Suedeze de Atletism (SAF) publicat pe 22 noiembrie.

„În ultimele ei luni, Emilia s-a simțit foarte rău, atât fizic, cât și psihic. A avut sprijin din partea celor dragi, dar pe 13 noiembrie și-a încheiat viața”.