Simona Halep le-a dat peste nas contestatarilor după suspendarea primită pentru dopaj. „Doamna doctor!” FOTO

Simona Halep sărbătorește un moment cu totul special, împlinirea a cinci ani de când a fost numită Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara. În contextul actual al suspendării pentru patru ani din circuitul WTA, această distincție oferă un motiv de mândrie și bucurie pentru fostul lider WTA.

23 nov. 2023, 16:57
Simona Halep le-a dat peste nas contestatarilor după suspendarea primită pentru dopaj. „Doamna doctor!” FOTO
Simona Halep le-a dat peste nas contestatarilor după suspendarea primită pentru dopaj. "Doamna doctor!"

Simona Halep le-a dat peste nas contestatarilor după suspendarea primită pentru dopaj. Universitatea de Vest din Timișoara i-a conferit titlul onorific Doctor Honoris Causa acum cinci ani, iar fanii au dorit să marcheze această aniversare specială. Pe un cont dedicat susținerii spotivei au fost postate imagini memorabile de la ceremonie, însoțite de mesajul elocvent „Doamna doctor!”.

În cadrul ceremoniei de acordare a titlului, Simona Halep a fost extrem de emoționată și a împărtășit cu participanții două dintre cele mai frumoase momente ale carierei sale: victoria la Roland Garros la categoria juniori acum zece ani și câștigarea primului său turneu de Mare Șlem la Paris, un vis împlinit în acest an. Universitatea i-a oferit și un tablou cu chipul său în semn de recunoaștere a realizărilor excepționale.

Citeşte şi: Ce şanse are Simona Halep la TAS după mărturia lui Patrick Mouratoglou. „Nu cred!”

Doctor Honoris Causa (doctor datorită meritelor) este un titlu onorific, acordat unor persoane eminente de către o universitate, o instituție de înalte studii sau de o organizație care le grupează pe cele două. Acest titlu se acordă în special persoanelor care s-au distins în anumite domenii profesionale, sociale sau politice și nu are legătură cu educația urmată de cel care primește un astfel de doctorat.

Pe lângă distincția de Doctor Honoris Causa, Simona Halep a fost numită și ambasador al Universității Ovidius din Constanța. Acest titlu onorific de ambasador este acordat personalităților remarcabile care au contribuit la promovarea instituției de învățământ și au obținut rezultate notabile în diverse domenii precum știință, cultură sau sport. „Sunteți o personalitate în sport și sunt foarte emoționat. Ați fost o studentă de valoare a Facultății de Educație Fizică și Sport. Vă așteptăm și pe post de cadru didactic. Vă mulțumesc pentru vizită!”, a transmis fostul rector interimar, Ion Bordeianu.

Citeşte şi: Anunţul de ultimă oră pe care îl aşteaptă şi Simona Halep. Suspendarea pentru dopaj a fost ridicată cu efect imediat