Emilian Imbri, avertisment după recordul de infectări: Ne aşteptăm să crească numărul cazurilor

Emilian Imbri transmite un avertisment românilor după ce miercuri au fost înregistrate peste 2000 de cazuri de coronavirus. Managerul Spitalului Victor Babeş din Capitală spune că numărul infectărilor va mai creşte în următoarea perioadă. 

30 sept. 2020, 10:05
Emilian Imbri, avertisment după recordul de infectări: Ne aşteptăm să crească numărul cazurilor

„E o situatie greu de gestionat. Mă refer la spitalizarea celor care trebuie sa beneficieze si de spital. Daca numărul celor care se infectează creste si simptomatologia le-ar permite sa stea la domiciliu, lucrurile nu ar fi îngrozitoare.

Din păcate şi spitalizarea are niste limite. Sunt niste spaţii care, ca si număr, pot să crească prin alocarea sau distribuirea şi a altor unitati sanitare în zona COVID. Cand spunem ca la ATI avem un număr limitat de paturi, si sigur ca probabil aceastea vor creste ca număr, te sperii. Trebuie luat in calcul ca numărul total de paturi din tară pentru toate terapiile este suficient de mare si mai pot fi alocate paturi pt COVID.

Deja erau previzibile lucrurile acestea. Începutul scolii a fortat şi intoarcerea din concedii a parintilro si s-a dublat numărul celor care se intorc al serviciu. Ne aşteptăm sa mai cresca numărul celor inefctati. Noi incercam zilnic sa tinem pasul. asiguraând un rulaj. Asiguram plecarea celor care pot să plece linsititi din spital si sa stea acasa, doar sa se izoleze”, a spus Emilian Imbri la România TV.

BILANŢ coronavirus 30 septembrie România. RECORD absolut de infectări cu COVID – 2.158 de cazuri în 24 de ore. 550 de pacienţi, la ATI

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 2.158 de cazuri de infecţie cu coronavirus în ultimele 24 de ore după efectuarea a 26.021 de teste. Este cel mai mare număr de persoane infectate cu COVID-19 de la începutul pandemiei în România. La Terapie Intensivă sunt internaţi 550 de pacienţi. De asemenea, 33 persoane infectate cu coronavirus au murit.

Premierul Ludovic Orban s-a declarat îngrijorat în legătură cu numărul record de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Şeful Executivului a anunţat că în cadrul videoconferinţei de la Ministerul Afacerilor Interne se va face o analiză „foarte serioasă” după ce Grupul pentru Comunicare Stratigică a anunţat, miercuri, 2.158 de infectări cu noul coronavirus, cel mai mare număr de cazuri noi de la debutul pandemiei de COVID-19 în România.