Emilian Imbri, despre demiterea ministrului Sănătății: „Voiculescu a făcut dovada că e asemenea unui virus”

Emilian Imbri, fostul manager de la Institutul Victor Babeș, e de părere că plecarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății este un lucru corect fiindcă este asemenea unui "virus". De asemenea, medicul mai spune că această instituție nu ar trebui condusă de un membru din USR.

17 apr. 2021, 18:32
Emilian Imbri, despre demiterea ministrului Sănătății: „Voiculescu a făcut dovada că e asemenea unui virus”
Proteste anti-restricţii. Emilian Imbri: Ce se întâmplă în stradă sunt convocări la luptă, la vandalism

Emilian Imbri

, fostul manager de la Institutul Victor Babeș, e de părere că plecarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății este un lucru corect fiindcă este asemenea unui „virus”. De asemenea, medicul mai spune că această instituție nu ar trebui condusă de un membru din USR.

„E vorba despre al doilea val al pandemiei la Ministerul Sănătății. Acolo vor mai fi alte două valuri ale pandemiei dacă rămâne USR la conducerea Ministerului Sănătății sau dacă se întoarce Voiculescu. Vlad Voiculescu a făcut dovada că e asemenea unui virus. Nu putem comenta mai mult sau să facem glume pentru că nu e o glumă”.

Emilian Imbri a explicat cum crede că ar trebui să fie un ministru al Sănătății pentru ca instituția pe care o conduce să funcționeze în condiții normale.

„Un ministru al Sănătății ar trebui să știe, în primul rând, despre ce e vorba în ecuație și în formule. Un ministru al Sănătății nu trebuie să facă niște descoperiri. Voiculescu, de fapt, nu se miră, el e un domn care face parte din personajele din culise, nu de pe scenă. Vreau să-l întreb pe domnul Barna, dacă este atât de transparent și de aplicat și de dornic să se facă lumină. Fie ar trebui să renunțe la acest minister, fie ar trebui să se întrebe dacă cei angajați în minister pe perioada lui Voiculescu sunt angajați din industria farmaceutică”, a declarat medicul la Antena3.

Cum să nu ajungem la al patrulea val al pandemiei de coronavirus?

„Ca să nu ajungem acolo trebuie să stingem al treilea val. Dacă nu îl stingem cu măsuri ferme al unor persoane care știu meserie atunci va veni și al patrulea și al cincilea. Vor fi valuri care ne vor pune la grea încercare economia, sănătatea și tot ce se întâmplă în România”, a mai spus Emilian Imbri.