Vlad Voiculescu, atac nemilos la adresa lui Florin Cîţu. „Nu mai are ce căuta în funcția de premier. Nu e doar imaturitate politică”

Vlad Voiculescu a continuat atacurile la adresa lui Florin Cîţu, după ce premierul l-a revocat miercuri din funcţie. Fostul ministru al Sănătăţiii a susţinut că Florin Cîţu "nu mai are ce căuta în funcția de premier" şi speră ca USR PLUS să nu rămână la guvernare.

16 apr. 2021, 22:48
Vlad Voiculescu, atac nemilos la adresa lui Florin Cîţu. „Nu mai are ce căuta în funcția de premier. Nu e doar imaturitate politică”

Vlad Voiculescu a dezvăluit că a încercat să discute cu Florin Cîţu „în noaptea dinaintea demiterii”, însă premierul nu i-a răspuns.

„Cu ceva mai mult timp înainte nu a mai răspuns”, a afirmat fostul ministru al Sănătăţii, la Digi24.

Fostul ministru al Sănătăţii l-a criticat pe Florin Cîţu pentru modul în care a decis să-l demită.

„La Cîțu nu e doar imaturitate politică. Nu văd de ce la Guvernul României nu se doresc aplicate niște principii pe care le vrem.

Cîțu se poartă de parcă a câștigat alegerile și acum poate să dea afară pe oricine oricând și acum are și el un Guvern. Nimeni nu l-a votat pe domnul Cîțu”, a afirmat el.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, despre relația cu premierul Florin Cîțu. „Acțiunile au fost abuzive. Am avut toată deschiderea să văd care au fost problemele”

Vlad Voiculescu, avertisment către USR PLUS. „Cîțu nu mai are ce căuta în funcția de premier”

Întrebat dacă mai poate continua actuala coaliţie de guvernare cu Florin Cîţu la conducerea Executivului, Voiculescu a dat de înţeles că n-ar vrea ca USR PLUS să mai continue în această formulă guvernamentală.

„Din punctul meu de vedere, Cîțu nu mai are ce căuta în funcția de premier.  (Reporter): Ce ați face dacă USR ar fi de acord să rămână? Eu sper că nu se va întâmpla. Dar decizia nu este a mea”, a mai afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

Citeşte şi: Ordinul Carantinei, pretext sau greşeala care l-a costat funcţia pe Voiculescu? Anunţul făcut de fostul ministru al Sănătăţii: Orice e folosit ca muniție pentru a ataca coaliția!

În schimb, Vlad Voiculescu a mărturisit că „nu a simţit niciodată” că nu are susţinerea lui Klaus Iohannis, însă nici preşedintele nu i-a răspuns după ce a semnat decretul privind revocarea ministrului Sănătăţii.

„Da, am încercat. Nu mi-a răspuns nici domnul Iohannis. (…) Mi-ar fi plăcut să am o discuție despre ce s-a făcut la Ministerul Sănătăţii în cele 4 luni și ce ar fi putut fi făcut în continuare”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Premierul Florin Cîţu l-a demis miercuri pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, precum şi pe Andreea Moldovan din cea de secretar de stat.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”, se arată într-un comunicat emis miercuri de Guvernul României.