Emilian Imbri, manager „Victor Babeş”, după un nou record de cazuri: „E vremea dictaturii medicale”

Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală a declarat, vineri, în contextul unui nou record de cazuri de coronavirus că a venit vremea "dictaturii medicale"!

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 12:21
Emilian Imbri, manager „Victor Babeş”, după un nou record de cazuri: „E vremea dictaturii medicale”

Doctorul spune că în contextul epidemiologic actual este „vremea dictaturii medicale”. „Nu vom fi niciodată în situația de a decide cine va trăi și cine va muri. Doar soarta decide asta. În meseria noastră nu ne permitem să alegem noi cine moare, cine trăiește. Sunt și situații ca în SUA, Italia, unde a trebuit să se ia decizii înainte ca soarta să decidă. Asta e cel mai cumplit, să spui: aici nu mai are rost. Rămâi toată viața cu gândul că poate ar fi avut rost. Nu am fost încă în situația asta”, a declarat la Digi 24 Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală.

E vremea dictaturii medicale, adică doctorii să fie înțeleși și crezuți. Dictatura medicală nu înseamnă că cineva îți fură viața, drepturile și te obligă să te speli pe mâini. S-a creat impresia că doctorii au vreun interes. Nu, doctorii nu au interes decât să vadă omul ieșit din spital. Ieșit și externat, nu ieșit oricum din spital.

Poliţia a dat aproape 1000 de amenzi în 24 de ore. Peste 30.000 de români se află în carantină sau izolare

Să dispară comentariile că de ce nu putem bea pe terase până dimineață (…). Nu e suficient ce se întâmplă în jur? E suficient, fiecare trebuie să aleagă și asta înseamnă responsabilitate personală”, a mai declarat Emilian Imbri.

Grupulde Comunicare Strategică anunţat, vineri, 1.378 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, bilanţul total fiind de 59.273. În ultimele 24 de ore, 50 de persoane au decedat. De asemenea, 446 de pacienţi sunt la ATI. 

”Până astăzi, 7 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 59.273 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  29.289 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 5.897 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.378 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, au anunţat, vineri, autorităţile.

Potrivit acestora, până astăzi, 2.616 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.