Emiliano Sala, condus pe ultimul drum

Părinţi, prieteni, emisari de la Nantes şi Bordeaux, locuitori din Progreso, oraşul argentinian în care a crescut Emiliano Sala, au venit să aducă un ultim omagiu fostului fotbalist decedat în plină ascensiune, în timp ce se pregătea să-şi îndeplinească visul de a juca în Premier League, informează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
16 feb. 2019, 13:42
Emiliano Sala, condus pe ultimul drum

În sala clubului San Martin din Progreso, prima echipă la care a jucat timp de zece ani, a fost improvizată o capelă, iar sicriul a fost acoperit de flori şi un drapel în culorile clubului, roşu şi negru. Lângă sicriu se afla postată o mare fotografie a jucătorului în tricoul clubului FC Nantes, alături de mesajul „Moştenirea ta va fi eternă”. Cluburile din regiune şi Federaţia argentiniană de fotbal (AFA) au trimis, de asemenea, coroane de flori.

„Este o mare durere să văd sicriul lui. El reprezenta mult pentru noi, era un băiat impecabil. Aici, adorăm fotbalul şi era singurul care a putut deveni jucător profesionist. Şi în Europa! Deci toţi îl admiram”, a afirmat primarul din Progreso, Julio Muller.

Fundaşul central Nicolas Pallois, prieten apropiat al lui Emiliano Sala, şi Loic Morin, secretarul general al clubului FC Nantes, la care activează şi portarul român Ciprian Tătăruşanu, reprezintă gruparea franceză de fotbal la funeraliile atacantului argentinian. Nicolas Pallois nu va disputa deci meciul de campionat de sâmbătă cu AS Monaco, din cadrul etapei a 26-a din Ligue 1. Şi oficiali ai clubului Cardiff sunt prezenţi la ceremonia funerară.

Ceremonia se va încheia cu o slujbă oficiată de preoţi, iar trupul fostului fotbalist va fi incinerat.

Trupul neînsufleţit al fotbalistului argentinian Emiliano Sala, decedat într-un accident de avion, a ajuns vineri la Buenos Aires, de unde a fost transportat în oraşul său natal Progreso, pentru un ultim omagiu.

Emiliano Sala a jucat trei sezoane şi jumătate la Nantes, pentru care a marcat 42 de goluri în campionat. Atacantul de 28 de ani a dispărut pe 21 ianuarie, alături de pilotul David Ibbotson, la bordul unui avion de turism, deasupra Canalului Mânecii. Sala se deplasa în Ţara Galilor, după ce se transferase de la Nantes la Cardiff City. Corpul său a fost recuperat săptămâna trecută din epava avionului aflată la o adâncime de 67,7 metri.