Emirates suspendă TOATE cursele de pasageri! Decizia fără precedent pe care au luat-o din cauza coronavirusului

Emirates, unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Orientul Mijlociu și din lume, a anunțat că va suspenda toate zborurile de pasageri începând cu 25 martie 2020.

RomaniaTV.net
22 mart. 2020, 20:44
Emirates suspendă TOATE cursele de pasageri! Decizia fără precedent pe care au luat-o din cauza coronavirusului

Emirates operează aproximativ 3600 de zboruri pe săptămână către peste 150 de destinații din întreaga lume. Este cel mai mare operator de aeronave Airbus A380 și Boeing 777-300 (ER) din lume. Are o flotă de aproximativ 260 de avioane.

Conform unui program operațional prezentat de routesonline.com, majoritatea zborurilor spre Europa vor fi suspendate până în lunile mai / iunie. Iar spre celelalte continente, datele de reluare a zborurilor variază. Nu este exclus ca și după 25 martie, Emirates să mai opereze unele zboruri speciale cu pasageri.

Citește și: STARE DE URGENŢĂ. Cele 5 situaţii în care românii pot ieşi din casă. Ce documente trebuie să prezinte

Emirates SkyCargo va continua să opereze cu cele 11 avioane Boeing 777F. Transportul de marfă este esențial în aceste vremuri. Au misiunea de a transporta mărfurile necesare fiecărei comunități, alimente, inclusiv echipamente medicale. Oficialii Emirates au menționat că sunt pregătiți să reia operațiunile cu pasageri imediat ce situația globală le va permite acest lucru.

Citește și: România va aduce 2 milioane de teste individuale pentru coronavirus din Coreea de Sud

Suspendarea zborurilor cu pasageri duce și la măsuri drastice în vederea reducerii cheltuielor. Pentru 3 luni de zile, majoritatea angajaților vor avea salariilei diminuate între 25% și 50%. Iar Sir Tim Clark și Gary Chapman, președinții Emirates și dnata, nu vor primi salariu în acest timp. Momentan nu se fac concedieri.