Emma Răducanu a obţinut la Cluj prima victorie după succesul de la US Open. Următoarea sa adversară de la Transylvania Open va fi Ana Bogdan

Emma Răducanu a obţinut, marţi seara, prima sa victorie după titlul câştigat la US Open, 4-6, 7-5, 6-1 cu slovena Polona Hercog, în runda inaugurală a turneului de tenis Transylvania Open (WTA 250), dotat cu premii totale de 235.238 de dolari şi care e găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca.

26 oct. 2021, 22:25
Emma Răducanu a obţinut la Cluj prima victorie după succesul de la US Open. Următoarea sa adversară de la Transylvania Open va fi Ana Bogdan

Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA), a treia favorită a turneului de la Cluj-Napoca, a reuşit o victorie muncită, după două ore şi 27 de minute.

Emma Răducanu a mai jucat un singur meci după evoluţia sa de senzaţie de la Flushing Meadows, fiind învinsă de belarusa Aleksandra Sasnovici în turul al doilea la Indian Wells.

În partida cu experimentata Hercog (30 ani, 124 WTA), Răducanu a început în forţă şi a condus cu 3-0 şi 4-1, dar apoi jocul său s-a dereglat, a făcut multe erori neforţate şi i-a permit slovenei să revină şi să câştige setul cu 6-4, după cinci ghemuri consecutive. În actul secund, s-a mers cu serviciul, iar britanica a reuşit să încline balanţa pe final (7-5), după ce anterior a tratat cu superficialitate câteva situaţii favorabile.

În decisiv, Emma Răducanu a fost mult mai concentrată şi mai precisă, a dominat clar jocul şi s-a impus cu 6-1, încheind cu un as. Emma Răducanu a avut 4 aşi şi 3 duble greşeli, iar Hercog a încheiat cu un as şi 6 duble greşeli. Britanica şi-a creat nu mai puţin de 17 mingi de break (4 fructificate), faţă de 5 ale slovenei (2 transformate).

Discursul Emmei Răducanu:

Citeşte şi Simona Halep, declaraţie categorică despre Emma Răducanu. Când debutează cele două sportive la Transylvania Open

Emma Răducanu va juca în optimi contra Anei Bogdan, un duel în premieră.

Jaqueline Cristian s-a calificat şi ea la mare luptă în optimi, după ce a învins-o pe slovena Kaja Juvan, cu 3-6, 7-6 (8), 7-6 (3). Ea a reuşit să se impună după aproape trei ore de joc (2 h 46 min), salvând două mingi de meci în tiebreak-ul setului al doilea.

De asemenea, Irina Bara a învins-o pe Irina Begu, cu 7-6 (2), 0-6, 6-4, marţi, într-un duel integral românesc. Bara (26 ani, 138 WTA) a reuşit să câştige după două ore şi 26 de minute în faţa unei adversare mai valoroase (31 ani, 57 WTA).

Citeşte şi Opt jucătoare, în frunte cu Garbine Muguruza, s-au retras de la Transylvania Open. Turneul începe luni, la Cluj-Napoca