Emma Răducanu, primele declarații după performanța de la US Open 2021: „Sunt foarte recunoscătoare”

Emma Răducanu a făcut primele declarații după performanța istorică de US Open 2021. Tenismena cu origini românești a mărturisit că meciul din finală a fost unul foarte greu, dar că e mândră de rezultatele obținute.

12 sept. 2021, 08:55
Emma Răducanu, primele declarații după performanța de la US Open 2021: „Sunt foarte recunoscătoare”

Emma Răducanu (18 ani, loc 150 WTA) a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani, loc 73 WTA), scor 6-4, 6-3 și a câștigat US Open 2021.

„Încă de la început am știut că va fi un meci extrem de dificil fiindcă Leylah este un talent incredibil care a reușit niște performanțe impresionante săptămâna aceasta. Știam că trebuie să mă concentrez cât de mult pot și au fost niște bătălii bune. Eu sunt mândră de cum am reușit să fiu acolo și să duc totul la bun sfârșit.

E ca un vis. Ai viziuni cu tine ieșind din cutie și sărbătorind cu toată lumea. Și acum asta chiar mi s-a întâmplat. Sunt foarte recunoscătoare pentru echipa mea pe care o am aici cu mine și echipa mea de acasă și pentru fiecare persoană care m-a susținut în această călătorie.

Dacă cineva mi-ar fi spus că aveam să câștig, nu cred că aș fi crezut. La început venisem fresh de la examene, am avut trei săptămâni de exersat. Am construit fiecare meci, fiecare câștig, am o experiență incredibilă. În a doua săptămână nu-mi venea să cred ce mi se întâmpla. Îmi era foame, munceam din greu, nu prea aveam timp liber. Și apoi în ziua cea mare, cu fiecare meci construiam încredere și totul a venit la mine în ziua cea mare, acumularea de tot ce am învățat în ultimele săptămâni”, a spus Emma în cadrul conferinței de presă de după.

Emma Răducanu devine prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Grand Slam, după ce a venit din calificări! Jucătoarea cu origini românești NU a pierdut niciun set la Flushing Meadows. Încă o partidă magică făcută de Emma Răducanu la New York. Fără set cedat, venită din calificări, britanica s-a impus cu 6-4, 6-3 într-o partidă în care doar primul set a fost echilibrat.

Răducanu este a doua jucătoare din istorie care ajunge într-o finală de Grand Slam, după ce a jucat mai puţin de 3 astfel de turnee. La Wimbledon 2021 ea debuta şi o făcea cu stil, ajungând până în optimi.

Graţie succesului de la US Open, Emma Răducanu va primi un cec uriaş, de 2,5 milioane de dolari. De luni, ea va fi numărul 23 modial şi va beneficia de statutul de cap de serie la turnee. În acelaşi timp, Răducanu va fi prima rachetă a Marii Britanii, oprind supremaţia de 6 ani a Johannei Konta. În ceea ce o priveşte pe Leylah Fernandez, sportiva care a depăşit în drumul spre finală 4 capi de serie (inclusiv numerele 2,3 şi 5 WTA), aceasta va urca pe poziţia 27 WTA.