Emmanuel Macron a acceptat demisia ministrului de Interne

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a acceptat marţi demisia ministrului de interne, Gérard Collomb, pe care o respinsese Luni.

03 oct. 2018, 08:38
Emmanuel Macron a acceptat demisia ministrului de Interne

Gerard Collomb îşi anunţase pe 18 septembrie plecarea din Guvern, anul viitor, pentru a candida în 2020 la un nou mandat de primar al oraşului Lyon – funcţie pe care a deţinut-o din 2001 până în 2017.

Anul trecut, el a renunţat la post pentru a face parte din guvernul de centru, după ce a fost practic primul membru important al Partidului Socialist care a părăsit rândurile acestuia pentru a face parte din mişcarea nou-înfiinţată a lui Macron, când acesta se pregătea pentru campania electorală. Intenţia sa de a rămâne ministru de interne până după alegerile europarlamentare din mai 2019 a fost criticată atât de opoziţie, cât şi din interiorul ministerului., informează Agerpres.

După ce preşedintele i-a respins demisia, ministrul a declarat marţi cotidianului Le Figaro că îşi menţine intenţia. După câteva ore de incertitudine, preşedinţia franceză a confirmat pentru AFP că şeful statului „a acceptat demisia lui Gérard Collomb şi i-a cerut prim-ministrului să asigure interimatul până la numirea unui succesor”.

Prima decizie a premierului Édouard Philippe ca ministru de interne interimar a fost anularea unei vizite oficiale în Africa de Sud, programată pentru joi şi vineri, potrivit Agerpres.


loading...