Emmanuel Macron, în vizită de stat, la Casa Albă. Preşedintele Franţei a fost primit cu 21 de salve de tun GALERIE FOTO şi VIDEO

Preşedintele Franţei a sosit la Washington într-o vizită de stat - prima sa vizită oficială la preşedintele Donald Trump după ce a ajuns la Preşedinţia Franţei. În cinstea oaspeţilor s-au tras 21 de salve de tun.

24 apr. 2018, 14:08

Preşedintele francez şi soţia sa, Brigitte, au deschis vizita de stat cu o dublă întâlnire cu Donald şi Melania Trump la casa lui George Washington.

Şeful statului francez a avut parte de o primire călduroasă la Casa Albă şi, în cinstea acestei vizite, Donald Trump a ordonat să se tragă 21 de salve de tun.

Surse din interiorul Casei Albe au informat că Donald Trump şi soţia sa, Melania, i-au invitat pe Macron şi pe soţia sa, Brigitte la o cină privată la Mount Vernon chiar în seara în care cuplul prezidenţial a ajuns la Washington, în 23 Aprilie.

Organizatorii americani ai vizitei de stat a preşedintelui francez în SUA au vrut să fie la înlţime cu ocazia acestui eveniment. În acest sens, ei au organizat o recepţie care să fie la înălţimea recepţiei din Turnul Eiffel,  pe care soţii Macron le-au oferit-o în Iulie, potrivit presei franceze.

Mount Vernon este o proprietate colonială construită pe înălţimile Potomacului, în Virginia, unde a trăit primul Preşedinte al Statelor Unite, George Washington.