Emmanuel Macron îşi reevaluază miniştrii: „Este pipi de pisică ceea ce voi ….”

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a început să le adreseze membrilor guvernului său cuvinte mai puţin politiocoase despre activitatea lor de care, evident, şeful statului nu este mulţumit. De curând, locatarul de la Elisee s-a exprimat într-un limbaj deloc protocolar, evaluând activitatea acestora ca fiind "pipi de pisică", după cum a dezvăluit publicaţia Le Figaro.

31 iul. 2017, 19:30
Emmanuel Macron îşi reevaluază miniştrii: „Este pipi de pisică ceea ce voi ….”

„Este pipi de pisică ceea ce văd, acum, într-unele dintre notele voastre”, le-a criticat Macron activitatea.  Izbucnirea nemulţumirilor faţă de cum înţeleg să lucreze aleşii lui l-a scos din sărite, iar imaginea lui de lider luptător, calm şi sigur pe el începe să se clatine.

De aceea, de la un timp încoace, sondajele arată o scădere dramatică de popularitate şi încredere, la care se adaugă polemici privind APL (ajutorul personalizat pentru locuinţe”, demisia Şefului Statului Major al Armatei şi alte chestiuni spinoase. Toate acestea par să indice că faimoasa „stare de graţie” a lui Emmanuel Macron la Elysee este pe sfârşite, dezvăluie aceeaşi publicaţie.

Citeşte şi Legislativ fără nepotisme: Franţa interzice angajarea membrilor de familie ale politicienilor în Parlamentul Franţei

Macron le-a pus, de asemenea, în vedere, miniştrilor mai puţin experimentaţi, în iulie, să îşi facă treaba cum trebuie şi i-a criticat în limbaj licenţios: „Este pipi de pisică ce am văzut într-unele dintre notele voastre. Nu vă culcaţi pe o ureche în confortul documentelor (…) chiar dacă acest lucru este confortabil pentru voi (…) pentru că dacă, după 6 luni, veţi continua în acelaşi ritm, veţi dispărea!”…

În noul guvern al preşedintelui Emmanuel Macron sunt mulţi miniştri proveniţi din societatea civilă, mai puţin experimentaţi în faţa unei puternice administraţii centrale.