Emmanuel Macron promite câte 300 de euro tinerilor în vârstă de 18 ani. Care sunt condiţiile

Tinerii de 18 ani din Franţa vor primi câte 300 de euro pentru activităţi culturale. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele Emmanuel Macron.

21 mai 2021, 21:52
Emmanuel Macron promite câte 300 de euro tinerilor în vârstă de 18 ani. Care sunt condiţiile
Emmanuel Macron promite câte 300 de euro tinerilor în vârstă de 18 ani. Care sunt condiţiile

Emmanuel Macron promite câte 300 de euro tinerilor în vârstă de 18 ani pentru activităţi culturale.

Emmanuel Macron, promisiune pentru tinerii de 18 ani

Citeşte şi Franţa se deschide vara aceasta pentru turiştii americani şi europeni vaccinaţi împotriva Covid. Anunţul făcut de Emmanuel Macron

„Permisul pentru activităţi culturale va fi disponibil timp de doi ani şi va fi accesibil printr-o aplicaţie specială”, a declarat preşedintele Franţei, vineri, pe Twitter.

Prin această măsură, preşedintele Macron speră să ajungă la tinerii care au suferit din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19. Potrivit agenţiei de presă AFP, în Franţa trăiesc în prezent aproximativ 800.000 de adolescenţi cu vârsta de 18 ani, potrivit Agerpres. 

Cafenelele, restaurantele, cinematografele şi muzeele din Franţa s-au redeschis începând de miercuri, după ce autoritățile au decis să relaxexe restricțiile. Restaurantele s-au deschis însă la doar 50% din capacitate și doar pe terase, primirea clienților la interior fiind în continuare interzisă. De asemenea, localurile nu pot primi mai mult de șase clienți la o masă.

În acest context, preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul Jean Castex s-au aşezat, la o cafea, pe o terasă situată în apropiere de Palatul Élysée, marcând astfel obiectivul redeschiderii localurilor la jumătatea lui mai. Macron şi-a atins obiectivul la şapte luni după ce a anunţat închiderea restaurantelor, după cum anunţă BFMTV.

Cinematografele și teatrele vor putea fi ocupate doar în proporție de 35%, până la maximum 800 de spectatori. Ora de intrare în casă nu mai este 19.00, ca până acum, ci s-a revenit la ora 21.00.

Unii experți medicali se arată îngrijorați de numărul zilnic de infectări, care este în jur de 13.000, însă cifrele sunt departe de nivelul de 40.000 de cazuri noi zilnic, câte se înregistrau luna trecută. Campania de vaccinare s-a accelarat în ultima perioadă, Franța ajungând la peste 20 de milioane de oameni vaccinați cu cel puțin o doză, dintre care 9 milioane au primit amebele doze.

Franța a început relaxarea restricțiilor pe 3 mai, când au putut fi reluate călătoriile interne, oamenii având voie să parcurgă distanțe mai mari de 10 kilometri față de casă fără adeverință. De asemenea, s-au redeschis școlile gimnaziale (cele primare fuseseră deja deschise).

Interdicția de circulație pe timpul nopții este programată să fie ridicată la sfârșitul lunii iunie, potrivit lui Emmanuel Macron.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii din Franţa a făcut prima doză cu AstraZeneca şi rapelul cu Moderna


loading...