Emmanuel Macron le cere francezilor să mai reziste cel puţin şase săptămâni. În 20 de departamente ar putea fi impuse noi restricţii

Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut apel luni la "rezistenţă" încă "patru până la şase săptămâni" înainte de a putea relaxa anumite constrângeri legate de pandemia de coronavirus.

01 mart. 2021, 18:00
Emmanuel Macron le cere francezilor să mai reziste cel puţin şase săptămâni. În 20 de departamente ar putea fi impuse noi restricţii

Întrebat despre acest lucru în cadrul unei discuţii cu elevii într-un centru de formare pentru meserii industriale la Stains, în regiunea pariziană, Emmanuel Macron i-a îndemnat „încă să reziste câteva săptămâni”, după scrie thelocal.fr. „Patru până la şase săptămâni„, a adăugat el, în cursul unei vizite la un sit industrial.

În contextul în care indicii epidemiei au urcat din nou în Franţa, noi restricţii ar putea fi impuse în circa 20 de departamente plasate sub un regim de „vigilenţă sporită”.

În prezent au loc contacte între prefecţi şi aleşii locali ai acestor departamente, aflate în special în Ile-de-France şi în jurul marilor metropole. Măsuri de izolare locale în weekend, precum cele de la Nisa şi Dunkerque, ar putea fi dispuse la finalul acestor consultări.

Citeşte şi Franţa introduce controale la frontiera cu Germania. Tulpina sud-africană face ravagii în estul ţării

În paralel, executivul mizează pe creşterea numărului inoculărilor, în special în rândul celor mai vulnerabili şi a personalului de îngrijire, pentru a se diminua presiunea asupra spitalelor.

Prim-ministrul Jean Castex a anunţat joi că până la jumătatea lunii mai „tuturor persoanelor de peste 50 de ani li se va propune o primă injecţie” împotriva COVID-19. Iar până la sfârşitul lui martie „vor fi vaccinate două treimi dintre persoanele de peste 75 de ani„, a mai spus Castex.

Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să aibă în această săptămână o reuniune cu membri ai guvernului pentru a pregăti introducerea unui „permis sanitar”, care nu va fi un „paşaport de vaccinare”, în vederea redeschiderii instituţiilor culturale şi a restaurantelor închise din cauza pandemiei.

Citeşte şi Şefa Comisiei Europene şi-a dezvăluit preferinţele pentru vaccin. Ursula Von der Leyen: „Aş face AstraZeneca fără să mă gândesc de două ori”


loading...