Emoţii pentru Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu. A început ultimul termen al procesului dezafilierii Universităţii Craiova

Miercuri, la 10:00, a început loc ultimul termen din dosarul dezafilierii Universității Craiova. Adrian Mititelu, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir și avocații acestora vor susține o ultimă pledoarie, înainte ca judecătorii să rămână în pronunțare.

17 mai 2017, 07:27
Emoţii pentru Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu. A început ultimul termen al procesului dezafilierii Universităţii Craiova

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea Universităţii Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență. Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova, dar DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. De asemenea, Sandu şi Dragomir au făcut şi ei recurs.

Citeşte şi ŞOC în fotbal: Adrian Mititelu a făcut plângeri penale pentru 340 de suspecţi

Conform sentinței care nu e executorie, Sandu și Dragomir  trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină. În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.