EMOŢIONANT: Chiar dacă a obţinut 9,46 la BAC un elev nu va merge la facultate VIDEO

Exemplu pentru elevii care au picat Bac-ul. Deşi este orb, un băiat din Târgu Jiu a obţinut media 9,46. Tânărul nu va merge însă la facultate, ci doar la o şcoală profesională de masaj pentru că numai aşa îşi va putea asigura traiul.

RomaniaTV.net
10 iul. 2012, 13:01
EMOŢIONANT: Chiar dacă a obţinut 9,46 la BAC un elev nu va merge la facultate VIDEO

Tânărul nevăzător a reuşit performanţa să ia peste 9 la toate materiile, informează România TV.

„Nu mi-a fost greu neapărat să obţin rezultatul, am făcut ce am putut. La română am obţinut 9.30, la istorie 9.20 şi la geografie 9.90”, a spus la România TV Bogdan Nanu. Tânărul de 19 ani, nevăzător din naştere, a învătat şi a reuşit să treacă fără emoţii examenul.

Am avut o comisie specială la examen. Au fost persoane care îmi citeau şi scriau ceea ce dictam eu. Acum vreau să merg la o şcoală postliceală de masaj. Mi se pare că alegerea asta este mai pragmatică, mai realistă”, a mai spus băiatul.

Alături de el a fost mama sa, care l-a ajutat să înveţe. Femeia i-a citit cu voce tare cursurile de la scoală şi este mândră de performanţa fiului. Şi profesorii au doar cuvinte de laudă, mai ales că media obţinută de acesta în ultimul an de liceu a fost de 9.80.

„Rezultatele pe care le-a obţinut concordă cu rezultatele pe care le-a avut în cei patru ani de şcoală. Este un exemplu de conştiinciozitate, de pregătire continuă”, a spus Carmen Cosmulescu, director adjunct la Colegiul Naţional Spiru Haret Târgu Jiu.

Bogdan spune că îşi doreşte să facă lucruri normale pentru un tânăr de vârsta lui. Mai are o speranţă: ca medicina să evolueze şi să se găsească o soluţie pentru a vedea şi el.