Emoţionant! Simoncelli se vedea câştigător la Sepang. Vezi ultimul lui mesaj VIDEO

Optimist, învingător, amuzant... Aşa a apărut Marco Simoncelli pentru ultima oară în faţa fanilor săi. De cum a ajuns în Malaezia a înregistrat un mesaj video pentru ei şi le promitea că va urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Nimeni nu se gândea că va fi ultima lui cursă...

RomaniaTV.net
24 oct. 2011, 11:52
Emoţionant! Simoncelli se vedea câştigător la Sepang. Vezi ultimul lui mesaj VIDEO

Marco Simoncelli se vedea câştigător în Marele Premiu al Malaeziei la Moto GP. Ştia că s-a descurcat bine la încercările libere pe circuitul de la Sepang şi deja îşi imagina cum va arăta pe treapta centrală a podiumului, cea a învingătorului. Şi le-a povestit despre asta fanilor săi, într-un mesaj video care avea să fie şi ultimul.

„Salut tuturor. Am ajuns aici la Kuala KLumpur, sunt la hotel şi… nimic… mă odihnesc un pic având în vedere că abia vineri vor începe antrenamentele şi… şi nimic… Sunt foarte nerăbdător să ies pe pistă. După cursa din Australia am chef să mă întorc pe motocicletă. Aici în Malaezia m-am descurcat bine la teste în acest an. Cred că pot obţine un rezultat foarte bun. Vom încerca să urcăm pe podium, sper că pe treapta centrală, cea mai înaltă, cea mai frumoasă, care te face să dai mai bine la televizor. Salutare tuturor”, le-a spus Simoncelli fanilor.

Italianul Marco Simoncelli (Honda) a căzut în turul doi al Marelui Premiu al Malaysiei la MotoGP şi a rămas la pământ, fără cască. Apoi a fost călcat de Valentino Rossi (Ducati) şi Colin Edwards (Yamaha), care veneau cu foarte mare viteză şi nu au mai putut să-l evite.

Italia îl plânge pe Simoncelli

Presa italiană de luni îşi exprimă durerea pentru moartea pilotului Marco Simoncelli.

Ziarele italiene, atât cele de sport, cât şi cele generale, scriu despre moartea tânărului „cu bucle de aur”, care era cunoscut ca „Sic” şi „SuperSic”.

Gazzetta dello Sport dedică opt pagini tragediei de la Sepang şi prezintă pe prima pagină fotografia lui Simoncelli pe Honda, însoţită de inscripţia „1987-2011 SIC”. „O ţară întreagă îl plânge pe acest băiat care a intrat în casele şi inimile tuturor prin interviurile sau spoturile publicitare, cu gesturile sale irezistible şi cu o cascadă de bucle”, scrie publicaţia milaneză, referindu-se la Simoncelli ca la un „războinic gentil”.

Gazzetta dello Sport se referă şi la „ghinionul” italianului: „un centimetru de traiectorie, un grad de înclinare mai mare sau mai mic şi în joc intră destinul”.

Corriere dello Sport dedică şapte pagini morţii lui Simoncelli şi scrie: „Ciao grande Marco. Tragedie la Sepang: moare Simoncelli, un campion adevărat, dar, mai ales, un băiat splendid de care ne va fi foarte dor”.

Publicaţiile italiene scriu şi desprea durerea lui Valentino Rossi, implicat în accident, care spune că şi-a pierdut „un frate mai mic”.

Corriere della Sera abordează tragedia pe patru pagini şi reaminteşte că acest episod seamănă cu accidentul care l-a costat viaţa pe Shoya Tomizawa. „Este un teribil remake a ceea ce i s-a întâmplat lui Shoya Tomizawa, mort la Misano, la 5 septembrie 2010, călcat de colegii săi care nu au avut nicio vină, Scott Redding şi Alex De Angelis. SuperSic era dur, dar avea o inimă mare”, scrie Corriere della Sera.