Emoționant: un profesor din București, cu probleme de sănătate, donează 28 de pisici și 5 câini (FOTO)

Mobilizare masivă în social media: românii încearcă să ofere sprijin unui îndrăgit profesor, iubitor de animale, cadru didactic din București, cu 28 de pisici și 5 câini. 

05 iun. 2023, 20:20
Emoționant: un profesor din București, cu probleme de sănătate, donează 28 de pisici și 5 câini (FOTO)

Din cauza unei probleme de sănătate, cadrul didactic din Capitală nu se mai poate ocupa de cele 33 de animale de companie.

Astfel, pisicile și câinii, cu documentele medicale la zi, se oferă pentru adopție. Studenții de la UNIBUC au luat inițiativa.

Pe grupurile din social media a început deja să fie distribuit anunțul.

„Am fost rugați de Asociația Studenților să ajutăm cu promovarea unor pisicuțe. Povestea lor este mai jos, dar ne-a impresionat sa vedem elevi care isi iubesc profesorul, sa vedem tineri care au compasiune si empatie. BRAVO!

‘Cu toții avem suișuri și coborâșuri de-a lungul vieții, dar uneori ce ne rămâne este iubirea pentru cei din jur. Sintagma ‘cei din jur’ înseamnă si animalele, de cele mai multe ori. Un exemplu foarte bun este o profesoară de engleză din cadrul Universității din București care a fost încercată de viața cu o problema medicală, în urma căreia și-a pierdut o bună parte din vedere.

De-a lungul timpului, doamna profesor, a strâns o mulțime de suflete pe care le-a salvat de cele mai multe ori de la moarte. In prezent deține 28 de pisoi și 5 căței.

Din cauza faptului că boala este imprevizibilă, nu se stie cum va avansa. Așa că, venim cu rugămintea de a le găsi un cămin iubitor și frumos pisicilor. Toate sunt sterilizate, iar vârstele lor sunt cuprinse între 1-7 ani.’

Pozele pisicilor sunt insotite de poze dupa carnetul de sanatate, ca sa stiti care cum sunt.

Cei interesati sa adopte sa sune la 0740 913 724″, se arată pe pagina de Facebook Kola Kariola.

VEZI AICI anunțul. 

Grevă în România. Profesorii, hotărâți să lupte până la capăt

Anunțul a fost popularizat chiar de Ziua Națională a Învățătorului, ce este „celebrată” cu grevă, din nefericire, din cauza veniturilor infime ale cadrelor didactice.

Cu acest prilej, Simion Hăncescu, liderul sindicaliților din FSLI, a transmis un nou mesaj răspicat Guvernului. Cadrele din Educație nu vor renunța la grevă. Peste 70% au semnat pentru protest, după ce Klaus Iohannis le-a transmis că trebuie să oprească greva.

„Ziua Naţională a Învăţătorului sărbătorită astăzi, 5 iunie, este ziua în care le mulţumim tuturor învăţătorilor şi învăţătoarelor, pentru dedicare, blândeţe, înţelepciune şi pentru toate realizările pe care le au alături de copiii pe care îi ghidează. Ei sunt oamenii care pun primele cărămizi la fundaţia viitorilor adulţi, care merită respectul şi aprecierea noastră.

Fiecare dintre noi îşi aminteşte cu drag de învăţătoarea sau învăţătorul, care au devenit modele pentru noi, aşa cum ne amintim de toate cadrele didactice care ne-au însoţit ani la rândul în viaţă şi care ne-au ajutat să creştem, să ne dezvoltăm! Cu toţii, educatorii, învăţătorii, profesorii, ne-au oferit cu răbdare afecţiune dar şi învăţăturile lor şi le mulţumim pentru minunata vocaţie pe care şi-au ales-o.

Din păcate, în ultimii ani, dascălii au fost «răsplătiţi» cu umilinţă şi batjocură de toţi cei care au condus destinele acestei ţări”, a transmis Simion Hăncescu, într-un comunicat de presă.

Astfel, examenele naționale sunt în pericol de a fi reprogramate, până la soluționarea revendicărilor cadrelor didactice.