EMOŢIONANT. Un tânăr „cerşeşte” DE MUNCĂ în Piaţa Victoriei VIDEO

Cerşetorii din Bucureştii zilelor noastre reuşesc cu greu să mai trezească compasiune. Fie pentru că cei mai mulţi oameni se gândesc la propriile probleme, fie din cauză că nu mai ştii cine este cu adevărat nevoiaş şi cine este doar un pion dintr-o adevărată afacere bazată pe specularea omeniei unora. Probabil de aceea un tânăr care de o lună de zile "cerşeşte" de muncă în Piaţa Victoriei a rămas neobservat şi încă mai apare acolo cu cartonul pe care scrie doar că vrea să-şi câştige cinstit existenţa.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 08:30

La o plimbare cât de scurtă prin centrul Bucureştiului este imposibil să nu întâlneşti măcar o persoană care cerşeşte. Unii cer pur şi simplu un bănuţ sau ceva de mâncare, alţii îşi afişează defecte fizice mai mult sau mai puţin grave care îi împiedică să-şi găsească de lucru, unii îţi vin în faţă cu un copil sau cu un animal. Majoritatea cred că mila ta li se cuvine şi dacă cineva îndrăzneşte să îi îndemne la muncă, e vai şi amar de el.

De mai bine de o lună, în Piaţa Victoriei îşi face apariţia, zilnic, un tânăr cu un carton pe care are scris un mesaj. Şi el cerşeşte. Însă, spre deosebire de alţii, cerşeşte de muncă.

„Caut de muncă. Vă implor să mă ajutaţi”, este mesajul lui. Calificarea lui este de instalator, însă spune că se pricepe şi la zidărie, tencuială sau dulgherie. „Mi-aş dori un loc de muncă în orice domeniu, să am o sursă de venit. Nu mă dau în lături de la nimic”, spune Cosmin, într-un filmuleţ postat pe YouTube de un tânăr care l-a întâlnit în Piaţa Victoriei şi a fost impresionat de povestea lui.

Cosmin face zilnic naveta din comuna Niculeşti, judeţul Dâmboviţa, şi parcurge în fiecare dimineaţă cei 30 de kilometri cu speranţa că până la sfârşitul zilei va reuşi să-şi găsească ceva de lucru.