Emy Dansatoarea este inspector în anchete COVID la DSP. Şi-a spulberat contracandidaţii cu un punctaj aproape perfect

Surpriză de proporţii la DSP. O dansatoare a ajuns direct din platorul Acces Direct în inpector pe anchete epidemologice, în urma concursului dat de instituţie.

19 nov. 2020, 15:19

Emy Dansatoarea este acum inspector în anchete covid la DSP. Direcția de Sănătate Publică a publicat pe 6 noiembrie un anunț de angajare fără concurs pe perioadă determinată pentru doi medici de medicină generală, un medic stomatolog, un biolog, un asistent medical principal igienă, un asistent de medicină generală principal, cinci asistenți de medicină generală și un post de inspector de specialitate debutant.

Emy Dansatoarea lucrează cot la cot cu medici specializaţi

După ce au fost selectate dosarele de puse, au rămăs pentru concurs patru persoane pentru cele două posturi de medici medicină generală, trei candidați pentru postul de medic stomatolog și 11 candidați pentru singurul post de inspector de specialitate debutant. Maria Emylia Florescu a reușit să-i facă praf pe ceilalți 10 contracandidați. Aceasta a obținut un punctaj record de 93.33 de puncte din 100, fiind chiar mai mare decât al medicului stomatolog și al unuia dintre cei doi medici de medicină generală angajați de DSP în urma interviurilor.

Un inspector de specialitate debutant va avea la Direcția de Sănătate Publică un salariu de 5.416 lei, în care intră și cuantumul sporului pentru condiții de muncă și indemnizația de hrană. La aceste venituri se adaugă și un spor pe care Guvernul l-a instituit pe perioada stării de alertă pentru angajații DSP-urilor.

Noua debutantă beneficiază şi de spor pentru condiţii epidemiologice

Aceasta va beneficia de un spor pentru condiții epidemiologice deosebite de 40% la salariul de bază, iar inspectorii sanitari care desfășoară activități în domeniul controlului în sănătatea publică de un spor de 30% la salariul de bază.

Aşa vor fi ajustate diferențele salariale dintre categoriile de personal din cadrul direcțiilor de sănătate publică implicate în aplicarea măsurilor impuse pe perioada stării alertă, în vederea atragerii de personal calificat pe de o parte, cât și a menținerii celui existent pe de altă parte, în condițiile în care numărul anjagațiilor din aceste instituții este unul redus”, se arăta în comunicatul Ministerului Sănătății.

Citeşte şi: DSP cere ajutorul tuturor studenţilor de la universităţile din Bucureşti: Situaţia în Capitală este CRITICĂ!