Encyclopaedia Britannica renunţă la ediţiile tipărite

Preşedintele prestigioasei Encyclopaedia Britannica a anunţat, într-un interviu acordat cotidianului New York Times, sfârşitul apropiat al ediţiei sale tipărite pentru a se concentra asupra activităţii pe internet şi a editurii pentru şcolari.

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 06:51
Encyclopaedia Britannica renunţă la ediţiile tipărite

„Unii se vor întrista şi vor deveni nostalgici, dar în prezent dispunem de un instrument mai bun”, a declarat Jorge Cauz, preşedintele companiei Encyclopaedia Britannica Inc, cu sediul, neaşteptat, în oraşul Chicago din statul american Illinois, potrivit Agerpres.

„Site-ul pe internet se actualizează continuu, este mult mai complet şi dispune de mijloace multimedia”, a adăugat el ca o justificare. „Este ca un rit de trecere la această noua eră” a ediţiilor digitale.

Ultima ediţie tipărită va rămâne astfel cea din 2010, cu cele 32 de volume care cântăresc 58,5 kilograme şi includ noi articole despre încălzirea globală sau Proiectul Genomului Uman, a menţionat cotidianul. Preţul acesteia este de 1.395 de dolari (circa 1000 de euro) şi a strâns munca depusă de peste 4.000 de experţi.

Anunţul oficial urmează să fie făcut în cursul zilei de miercuri.

New York Times precizează că este vorba despre cea mai veche enciclopedie de limbă engleză, actualizată permanent în ultimii 244 de ani.

Veniturile principale realizate de editură (85%) provin din domeniul publicaţiilor pentru elevi, care îşi vor diversifica apariţiile, iar restul din abonamentele la site-ul enciclopediei, numărul articolelor gratuite fiind redus.